Topactiviteiten op de Veluwe


Ontdek het adembenemend mooie landschap van de Veluwe

De Veluwe is een streek in het midden van ons land, grofweg begrensd door Apeldoorn, Harderwijk, Arnhem en Ede. Het landschap vormt een uniek natuurgebied dat bestaat uit heide, bos en zandverstuivingen. Er groeien alleen al meer dan 500 plantensoorten. Bovendien is dit dé plek waar je wilde zwijnen en herten kunt tegenkomen.

Op de Veluwe vind je bekende dierenparken, zoals Dolfinarium Harderwijk, dierenpark Burgers’ Zoo in Arnhem en natuurlijk Apenheul, waar apen rondlopen tussen de bezoekers. Een middagje ravotten met de kinderen kan in pretpark Julianatoren. Liever cultuur? Leen dan een witte fiets bij de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe en rijd ermee naar Museum Kröller Müller. Of bezoek een tentoonstelling in Paleis het Loo.

Maar de allerbeste manier om van de Veluwe te genieten, is door lekker de natuur in te gaan. Fietsen, wandelen, paardrijden, alles kan. Doe een knapzakroute of huur een gps-apparaat en ga dwars door het bos. Voor kinderen zijn er nachtsafari’s, waarbij ze met de boswachter op zoek gaan naar wilde dieren. Ook spannend: maak een ezeltocht of ga op pad met een huifkar en eet na afloop pannenkoeken in een van de vele pannenkoekenrestaurants.