Topactiviteiten op de Wadden


Strandwandelingen en het ruisen van de zee op de Waddeneilanden

De Wadden, dat is dé streek om naar toe te gaan als je er even uit wilt. De vijf eilanden voor de kust van Noord-Holland, Friesland en Groningen staan bekend om de rust, de ruimte en de ongerepte natuur. Tussen de eilanden en het vasteland bevindt zich de Waddenzee, een uniek getijdengebied waar zeehonden zich thuis voelen. 

De Waddeneilanden hebben allemaal hun eigen karakter. Texel is het grootste en drukste eiland en heeft als attractie waddencentrum EcoMare, waar ook zeehonden worden opgevangen. Voor kinderen is er veel te doen op Texel. Uniek voor Vlieland is de Vliehors, een grote zandvlakte waar je overheen kunt met de Vliehors ExpressTerschelling is de thuisbasis van theaterfestival Oerol, en Ameland is rustiger, vol idyllische dorpjes en met een rijke geschiedenis. Schiermonnikoog, het kleinste Waddeneiland, is bekend vanwege de rust en de brede stranden.

Op de Waddeneilanden kun je heerlijk zorgeloos plezier hebben. Ga wadlopen (oude gympen aan!), beklim de Brandaris, maak een boottocht naar de zeehonden of bezoek een Juttersmuseum. Zeker doen: een lange strandwandeling maken, en na afloop wat drinken met uitzicht op zee. Misschien zie je zelfs de zee oplichten... Op de Wadden beleef je magische momenten!