Top activiteiten in Zeeland

 


Geniet van zon, zee en culinaire specialiteiten in Zeeland

In het zuidwesten van Nederland speelt het water een hoofdrol. Na de watersnood van 1953, waarbij een groot deel van Zeeland overstroomde, werd begonnen met de Deltawerken. Zeeland is daardoor goed beschermd tegen de zee en op de schiereilanden en voormalige eilanden kun je nu genieten van het water en nog veel meer. 

Zeeuwse steden als Middelburg en Zierikzee zijn erg leuk om te bezoeken omdat er zoveel geschiedenis aan verbonden is. Zo speelde Middelburg een hoofdrol in de tijd van de Verenigde Oostindische Compagnie. Voor kinderen is Het Arsenaal in Vlissingen een superbestemming voor een dagje uit. Je leert daar niet alleen alles over piraten, er is ook een grote verzameling zeedieren en je kunt er zelfs haaien en roggen aaien.

Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland en is dan ook een prima bestemming als je graag buiten bent. Ga zeilen op het Veerse Meer of leer duiken in de Oosterschelde. Lekker in de zon liggen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld in Cadzand-Bad of op een van de vele andere schone stranden. En je heerlijke dagje Zeeland kun je afsluiten met een culinair hoogstandje. Mosselen, oesters en kreeft komen vers uit zee. Cadeautje voor thuis: Zeeuwse boterbabbelaars!