Top activiteiten in Zuid-Holland


Zuid-Holland: cultuur, natuur en nieuwe ontdekkingen

Zuid-Holland vormt samen met Noord-Holland het dichtstbevolkte deel van Nederland. Behalve het regeringscentrum Den Haag vind je hier veel economische bedrijvigheid, bijvoorbeeld in de Rotterdamse haven. Maar Zuid-Holland kent ook verrassend natuurlijke gebieden, zoals Nationaal Park de Biesbosch, het Groene Hart (de 'groene long' van de Randstad) en het polderlandschap van de Hoeksche Waard.

De provincie heeft een aantal belangrijke trekpleisters, zoals het Binnenhof en het Mauritshuis in Den Haag. Ook Delft trekt veel bezoekers, het is de stad van de schilder Johannes Vermeer en van het Delftsblauwe aardewerk. En in zo’n toplijstje mag Kinderdijk niet ontbreken. Hier komen toeristen van over de hele wereld naar toe om de Hollandse molens te bekijken. 

Maar in Zuid-Holland valt ook veel nieuws te ontdekken. Bezoek in Rotterdam de Markthal of een van de andere spectaculaire nieuwe gebouwen. Ga op excursie naar de Tweede Maasvlakte, of maak bij Kijkduin een strandwandeling over de zandmotor, die de kust van nieuw zand voorziet. Op zonnige dagen zit je trouwens altijd goed in Zuid-Holland, want het strand is vlakbij. Een echte klassieker: flaneren op de boulevard van Scheveningen!