Top activiteiten in Delft


Delft, terug in de tijd in de stad van Vermeer

Delft is de stad van het Delfts blauwe aardewerk en van de schilder Johannes Vermeer. Vanwege de band met stadhouder Willem van Oranje en het koningshuis wordt Delft ook wel de Prinsenstadgenoemd. Het bijzondere van Delft is dat het historische centrum tijdens de Tweede Wereldoorlog zo goed bewaard is gebleven. Wandelend langs de smalle grachten en de oude huizen waan je je dan ook in de 17e eeuw.

In het Vermeercentrum leer je alles over het leven en het werk van de beroemde schilder. In Royal Delft - De Koninklijke Porceleyne Fles wordt het Delfts blauwe aardewerk nog met de hand beschilderd. En in Museum Prinsenhof komt het verhaal van de aanslag op Willem van Oranjewel héél dichtbij: de kogelgaten zitten nog in de muur.

Maar het draait in Delft niet alleen om kunst en geschiedenis. Delft is vanwege de Technische Universiteit ook een levendige studentenstad, met veel betaalbare restaurants en leuke winkels. Bijvoorbeeld op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal, waar op zaterdag ook een markt is. Vanaf de toren van de Nieuwe Kerk heb je het mooiste uitzicht over Delft. Met zijn 108,75 meter is dit, na de Utrechtse Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland.