Top activiteiten in Den Haag


Den Haag, de Koninklijke stad voor het hele gezin

Den Haag is na Amsterdam en Rotterdam de grootste stad van Nederland en waarschijnlijk de stad die het meest in het nieuws is. Den Haag is namelijk de regeringsstad. De Nederlandse regering en het parlement zijn hier gevestigd. Bovendien is het een internationale stad: het Vredespaleis is de zetel van het Internationaal Gerechtshof en in deze stad bevinden zich ook de meeste ambassades. 

Tijdens een bezoek aan Den Haag bezoek je in elk geval de regeringsgebouwen op het Binnenhof. In het Mauritshuis is het beroemdste schilderij van Johannes Vermeer te zien: het Meisje met de parel. Wandel over het Lange Voorhout en drink koffie op de terrasjes op het Plein, waar je regelmatig politici langs ziet komen. In de binnenstad is het vervolgens goed winkelen, bijvoorbeeld in de Passage – het oudste winkelcentrum van Nederland.

Kinderen hebben het in Den Haag zeker naar hun zin: in Madurodam zie je Nederland in het klein, in het Omniversum zie je films op een gigantisch scherm en in Panorama Mesdag bevindt zich het grootste schilderij van Nederland. Bezoek Den Haag ook eens op de derde dinsdag van september. Dan is het Prinsjesdag en rijdt de gouden koets door de binnenstad.