Terug naar resultaten

5x wellness in Den Haag

Henriëtte Bokslag

Henriëtte is gefascineerd door het onbekende en gedreven door het avontuur dat onderweg zijn brengt. Laat je inspireren door haar tips om de wereld te gaan ontdekken.

Af en toe moet je de tijd nemen om te relaxen en te ontspannen. Dat kan thuis, op vakantie maar ook prima in een leuke, Nederlandse stad. Den Haag heeft geen eigen thermale bronnen maar wel genoeg mogelijkheden voor een ‘zen moment’. 

1

Fitness en spa complex ineen

Bij Caesar Fitness & Spa Resort kan je uiteenlopende (groeps)lessen volgen maar zelf ga ik eigenlijk alleen voor de sauna’s. Ik ga meestal eerst in de Himalaya zoutkristal sauna. Hier worden de uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen verhit en komen mineralen vrij die de lucht zuiveren. Ik sluit af met een frisse dennengeur in de Kelosauna, met uit Finland afkomstige Kelo boomstammen.

Mauritskade 10 – Den Haag

Foto: vampy24, CC0 1.0


2

In Thaise sferen

In Thailand onderging ik mijn eerste traditionele Thaise massage. De massage zelf vond ik af en toe best pijnlijk, omdat sommige energiebanen stevig worden gemasseerd. Maar na afloop voelde ik mij als herboren! Ik heb dagen lekker in mijn vel gezeten en had minder last van mijn rug. Bij terugkomst in Den Haag ontdekte ik dat ik mij ook thuis in Thaise sferen kan wanen in het luxueuze Statenkwartier

Willem de Zwijgerlaan 76 B – Den Haag

Foto: Thomas Wanhoff, CC BY-SA 2.03

Massages en (aroma) zuurstoftherapieën

Urban Oasis is een spa in hartje Den Haag. Er worden massages en (aroma) zuurstoftherapieën aangeboden. Ik ben te ongeduldig voor de zuurstoftherapieën en merk er zelf weinig van. Maar de massages zijn betaalbaar en je hebt ook speciale korte behandelingen, waarbij je in een half uur al tot rust kan komen. Heerlijk voor een keer tussendoor. 

Torenstraat 156 – Den Haag

Foto: giuseppeblu, CC0 1.0


4

Ontspanning zonder inspanning

Naast Den Haag Centraal Station is een Float Center. In de floatcabine drijf je op een massa van 30 centimeter zout water. Nadat ik voor het eerst heb gedreven op zout water in de Dode Zee tijdens een vakantie doe ik het af en toe ook in Den Haag. Heerlijk om te drijven en nergens aan te denken! Tip: Scheer je niet de avond van te voren!

FloatCenter Babylon – Koningin Julianaplein 153

Foto: Camila Cordeiro, CC0 1.0


5

Haagse Hammam

Midden in de Haagse Schilderswijk is een hammam gevestigd. Vóór het zomerseizoen ga ik hier met vrienden naar toe om ons van top tot teen te laten scrubben. Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel huidschilfers er dan van je af komen. Scrubben vind ik sowieso fijn en doe ik regelmatig. Bijkomend voordeel is dat je kleurtje daarna goed blijft zitten.

Hammam Den Haag - Rubensstraat 39

Foto: strecosa, CC0 1.0Zoek naar goedkope hotels in Den Haag met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x wellness in Den Haag  || Insider Tips Expedia.nl