Top activiteiten in Rotterdam


Rotterdam, de no-nonsense havenstad vol cultuur en architectuur

Geen enkele stad in Nederland wordt zo bepaald door het water als Rotterdam. Een echte havenstad, met een no-nonsense mentaliteit van hard werken en alles aanpakken: niet lullen, maar poetsen! Dat is Rotterdam. De stad geniet wereldfaam vanwege de spectaculaire en baanbrekende architectuur. Bijvoorbeeld als het gaat om De Rotterdam, de Erasmusbrug of het nieuwe Centraal Station.

Rotterdam is een stad die je van alle kanten kunt bekijken. Vanaf de top van de Euromast, een watertaxi naar Hotel New York, een rondvaartboot of vanaf een zonnig terras in het Kralingse bos. Het nieuwste deel van de Rotterdamse haven is de Tweede Maasvlakte. Je kunt ernaar toe met een excursiebus vanaf informatiecentrum FutureLand.

Winkelen kun je hier goed, bijvoorbeeld in de nieuwste aanwinst, de overdekte Markthal. Dankzij attracties als Blijdorp en Miniworld Rotterdam is Rotterdam een prima bestemming om met het hele gezin naar toe te gaan. Muziekliefhebbers weten de stad te vinden tijdens het North Sea Jazz Festival of een van de vele andere evenementen.