Top activiteiten in Nederlandse Antillen

Last van heimwee naar je geliefde Nederland, maar wel liefhebber van tropische stranden en mooi weer? Dan zijn de Nederlandse Antillen wat voor jou! Maar ook watersporters, avonturiers, stelletjes en gezinnen voelen zich meteen thuis tussen de wuivende palmen en cocktailbars. Want hier kun je gewoon Nederlands praten. 


Voel je meteen thuis op de Nederlandse Antillen 

Aruba, Bonaire en Curaçao, oftewel de ABC-eilanden, behoren tot de benedenwindse eilanden en zijn populaire bestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers. Curaçao is de grootste van het stel. De karakteristieke hoofdstad Willemstad is bekend vanwege haar gekleurde huizen en drijvende brug. In het zuiden van het eiland vind je parelwitte stranden, in het noorden een ruige kuststrook. Vergeet niet het onbewoonde eiland Klein Curaçao te bezoeken. 

De kust van Aruba is al net zo adembenemend. Het kristalheldere water en de vele scheepswrakken maken het een paradijs voor duikers. Maar ook Bonaire is een geliefde plek voor watersporters, vanwege het kleurrijke koraal. Surfen, kajakken, fietsen en wandelen, op Bonaire heeft de actieve vakantieganger altijd wat te doen. 

Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba behoren tot de bovenwindse eilanden. Sint Maarten heeft een Nederlands deel en een Frans deel. Het Caribische eiland is beroemd vanwege de vliegtuigen die vlak over het strand komen aanvliegen. Sint Eustatius is de ideale bestemming als de ABC-eilanden je te druk zijn. Op het bergachtige Saba staat een vulkaan van 877 meter hoog en deze is daarmee het hoogste punt van Nederland.