Top activiteiten in Curaçao

Bij Curaçao denk je aan witte stranden en wuivende palmen. Gelijk heb je! Maar wist je dat het eiland ook bedekt is met een prachtige natuur en overblijfselen uit vervlogen tijden? Ontdek oude schuilplaatsen van piraten en… de Bambi van het eiland!


Palmen en piraten op Curaçao

In natuurpark Christoffelpark kom je bijzondere dieren tegen, zoals enorme leguanen, exotische vogels en het witstaarthert. Die laatste noemen de Curaçaoënaars liefkozend de Bambi van het eiland. In de grotten van natuurpark Shete Boka langs de woeste oostkust kun je zeeschildpadjes spotten. Wil je iets bijzonders doen? Ga picknicken in Hofi Pastor bij het plaatsje Barber, of maak een duik tussen de honderden gekleurde vissen en koralen in het glasheldere water van de Caribische Zee.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en cultuur van het eiland? Dan is het ruige natuurgebied Rooi Rincon, op het landgoed van Hato, een must see. Hier verstopten zeerovers lang geleden hun buit. In de Druipsteengrotten van Hanchi di Spelonk vertellen grottekeningen het verhaal van de prehistorische bewoners van het eiland. De stille getuigen van het koloniale verleden van Curaçao vind je in de oude landhuizen en musea. Zo kun je een kijkje nemen in een nagebouwd slavenschip. Ook bijzonder is de historische botanische tuin Den Paradera van natuurgenezeres Dinah Veeris.

Op Curaçao is behalve genieten op het strand van alles te doen. Hadden we het heerlijke eten en de gastvrijheid van de bewoners al genoemd? Op dit Caribische eiland beleeft iedereen een heerlijke vakantie.