Terug naar resultaten

Actief op Sint Maarten

Door de prachtige bounty-stranden, het zonnige klimaat en het warme, felblauwe zeewater heeft Sint Maarten een grote aantrekkingskracht op zonaanbidders. Voor wie niet de hele vakantie gestrekt op een strandbedje wil liggen, heeft het eiland genoeg in petto. Of je nu wil duiken, zeilen, wandelen of paardrijden, de actieve vakantieganger blijft in beweging tijdens een vakantie op Sint Maarten.

Watersport 

Zeilen

Het zal je niet verbazen dat zeilen een populaire bezigheid is op het kleine eiland. Sterker nog; de grootste zeilwedstrijd van het Caribisch gebied wordt elk jaar op en rond Sint Maarten gehouden. De St. Maarten Heineken Regatta is beroemd en berucht vanwege de legendarische zeilraces en de extravagante feestjes. Je hoeft niet tot de elite op zeilgebied te behoren om ook eens aan het roer te staan. Pieter en Mirian van Sail Holiday (1) nemen je graag een dag mee zeilen om het eiland.

StMaarten-Active_GettyImages.jpg
Foto: Getty Images

Duiken en snorkelen

Word je al zeeziek bij de gedachte van zeilen op de woeste golven van de Caribische Zee? Dan is het onderwaterleven misschien meer iets voor jou. Duiken en snorkelen kan bijna overal aan de kust van Sint Maarten. Met een constante watertemperatuur van 21 graden is dat ook nog eens heel aangenaam. Volgens kenners zijn de wrakken bij Great Bay en Cable Reef de beste spots voor een onvergetelijke scubaduik. Ocean Explorers Dive Center (2) in Simpson Bay heeft een groot aanbod aan duikexcursies. Wie liever rustig gaat snorkelen moet bij Pinel Island en Creole Rock zijn.

 

Avontuurlijk 

Paardrijden in de branding

Met de wind in je haren en de zon op je gezicht galopperen door de branding. Het lijkt wel een scène uit een romantische film. Met de ruiters van de Lucky Stables (3) wordt dat werkelijkheid. Zij organiseren paardenexcursies over het eiland. Te paard kom je op plekken die niet of moeilijk toegankelijk zijn voor auto's en andere vervoersmiddelen. Na een heerlijke ochtend hobbelen in de zon ga je met jouw paard het water in voor een beetje verkoeling. De paarden vinden het heerlijk om in het frisse water het zweet van hun lijf te wassen.  

Mountainbiken

Gebruik je liever je eigen benen om vooruit te komen? Het bergachtige landschap van Sint Maarten leent zich perfect voor een avontuurlijke fietsroute. Met een veiligheidshelm op race je off-road op een mountainbike naar de top van een steile berg voor een magisch uitzicht over het eiland. Tijdens een spannende rit bergafwaarts passeer je oude plantages en landelijke dorpjes. Na al die inspanning is het goed toeven op het witte strandzand met een cocktail in je hand. Een mountainbike kun je gemakkelijk huren bij TriSport (4) in Simpson Bay. Het kan erg warm zijn op het eiland, dus het is slim om 's ochtends vroeg te vertrekken.

St Maarten-Active_VisualHunt.jpg
Foto: puroticorico via Visualhunt / CC BY-SA

Natuur 

Hiken naar Guana Bay

TriSport (2) verhuurt niet alleen fietsen, maar organiseert ook wandeltochten door de natuur. Waar het zuiden van het eiland gesierd wordt door witte stranden, is het oosten van Sint Maarten ruig en rotsachtig. Op stevige stappers en met een goede conditie is deze drie uur durende hike langs de kust een mooie uitdaging. Onderweg vertelt de gids over de flora en fauna en wijst je op leguanen, bijzondere cactussen en natuurlijke rotsformaties in de vorm van gezichten. Neem in elk geval je camera mee, want het uitzicht langs de route is spectaculair. 

Kabelbaan boven Loterie Farm

De Loterie Farm (5) is misschien wel het best bewaarde geheim van Sint Maarten. Tussen de hoge bomen en glooiende heuvels ligt dit bijzondere stukje natuur. Hier kun je heerlijk ontspannen, wandelen, hiken en fietsen. Maar de echte thrillseekers komen voor het parcours dat via touwbruggen naar een metershoge kabelbaan leidt. De spannende kabelbaan is niet alleen een leuke attractie. Het heeft als doel om mensen de prachtige natuur te laten beleven, zonder dat ze de zeldzame en geneeskrachtige kruiden vertrappen. Slim!

De beste tijd om te gaan

Als het in Nederland koud en guur is kun je het beste op Sint Maarten zijn. Van november tot april ligt de temperatuur hoog in de 20 graden en waait er een aangenaam briesje. Groot nadeel; het is dan hoogseizoen. Dat betekent dat alles een stuk duurder is. Lukt het je om in mei of juni te gaan, dan ben je vaak voordeliger uit. Er is wel een grotere kans op regen. Van augustus tot oktober is het orkaanseizoen en kun je het eiland beter mijden.

3 Actieve evenementen op Sint Maarten 

  • Heineken Regatta: Het enige festival waarvan het zeker is dat het bier nooit op gaat: de Heineken Regatta. Tijdens dit zeilevenement wordt duidelijk dat zeilen topsport is.
  • Sea Festival: Twee dagen lang laten top-watersporters zich van hun beste kant zien. Zeilen, duiken, surfen, kajakken en suppen. Wie wil mag ook een poging wagen.
  • Grand Case-dag: In het gelijknamige Grand Case is er voor jong een oud een dag vol sport, traditionele spelen, muziek en als klap op de vuurpijl een spannende bootrace.

Eten en drinken

De exotische keuken van Sint Maarten is een smeltkroes van tradities, smaken en culturen. Natuurlijk domineren vis, kreeft en schelpdieren het menu. Maar ook sappig vlees met Creoolse kruiden van de barbecue is een geliefde maaltijd. Met tientallen uitstekende restaurants is Grand Case de culinaire hoofdstad van het eiland.

Vliegen & overnachten

Vanuit Nederland vlieg je in ca. 9 uur naar Sint Maarten. Op Sint Maarten kun je overnachten in prima hotels, bijvoorbeeld pal aan het strand. 

Contacten

1. Sail Holiday: Simpson Bay, Sint Maarten, +1 7215803301
2. Ocean Explorers Dive Center: Simpson Bay Beach, Sint Maarten, +1 7215445252
3. Lucky Stables: Cay Bay Rd., Koolbaai, Sint Maarten, +1 305 964 7600
4. TriSport: Airport Blvd. 14B, Simpson Bay, Sint Maarten, +1 7215454384
5. Loterie Farm: Rue du Pic Paradis, St Martin 97150, Saint Martin, +590 590 87-8616