Top activiteiten in Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland bestaat uit twee grote eilanden: Noordereiland en Zuidereiland. Elk heeft zo zijn eigen charmes. Het Noordereiland kent prachtige baaien en sprookjesachtige berglandschappen. En je kunt er de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners, de Maori, herbeleven. Op het Zuidereiland vind je uitgestrekte kustlijnen waar bijvoorbeeld walvissen spotten een geliefde activiteit is. Dit eiland leent zich perfect voor een campertocht met de kids.


Eilandhoppen in Nieuw Zeeland

Liefhebbers van cultuur en historie zullen in Nieuw Zeeland een geweldige tijd beleven. Op het Noordereiland wordt de Maori-cultuur levend gehouden en kun je in traditionele dorpen zien hoe deze gemeenschappen al eeuwen leven. Laat op dit eiland een echte Maori-tribal tatoeëren, en koop hier de mooiste authentieke souvenirs voor in je huis. Ook mag je een traditioneel diner met ceremoniële Maori-dansen niet overslaan.

Het Zuidereiland is een walhalla voor natuurliefhebbers. De besneeuwde bergtoppen en met dennenwouden omzoomde, turkooizen meren van het Zuidereiland hebben iets magisch. Je kunt langs de kust tijdens boottrips walvissen, dolfijnen en pinguïns spotten. En op plekken als Hanmer Springs dompel je je na een stevige wandeling door de frisse berglucht onder in de thermale baden.

Op beide eilanden kun je ook perfect surfen, zwemmen en heerlijke stranddagen beleven. Nieuw Zeeland is een erg kindvriendelijk land en heeft voor iedere reiziger wat wils.