Terug naar resultaten

Must-sees in Christchurch na de aardbeving

Antonette Spaan

Antonette is graag actief bezig als ze op reis is, en trekt het liefst met haar rugzak de natuur in. Ze verklapt de mooiste, natuurlijke plekjes op aarde.

Reizigers die de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch vóór 2011 bezochten, herinneren zich de stad waarschijnlijk als prettig, charmant en bovenal met prachtige historische gebouwen. Nadat er in februari van 2011 een zware aardbeving plaatsvond, werd het hele centrum van de stad weggevaagd. Een stad die wat mij betreft nog steeds enorm de moeite waard is. Hieronder mijn vijf niet te missen highlights in Christchurch.

1

Cathedral Square

Cathedral Square is het geografische hart van de stad en hier stond tot 2011 de prachtige Christchurch Cathedral, een van de bekendste historische gebouwen van Nieuw-Zeeland. De aardbeving verwoestte hem grotendeels, maar gelukkig zijn de herstelwerkzaamheden in gang gezet. Tegenwoordig vind je op Cathedral Square behalve de ingestorte kathedraal enkele hippe  foodtrucks en beelden die herinneren aan de ramp.

Cathedral Square, Christchurch 8011

Foto: Antonette Spaan


2

Quake City

Het Quake Museum vertelt het verhaal achter de aardbevingen die in Christchurch plaatsvonden, eerst in september 2010 en vervolgens in februari 2011. Enkele bijzondere voorwerpen die gelukkig niet verloren zijn gegaan tijdens de laatste beving zijn hier te vinden, waaronder de klokken van het voormalige treinstation van Christchurch. De 'rebuild'-sectie laat zien hoe men de wederopbouw van de stad gepland heeft en de voortgang hiervan.

299 Durham North, Christchurch

Foto: Jocey K on VisualHunt.com / CC BY-SA3

Hagley Park en botanische tuinen

Hagley Park is een fijn stadspark waar je uren doorheen kunt struinen. De grenzen worden gevormd door de Avon River, Moorhouse Avenue en Hagley Avenue. Het is een heerlijke plek om een boekje te lezen en een kijkje te nemen bij de rugby- en crickettrainingen door de lokale jeugd. De botanische tuinen van Christchurch grenzen aan Hagley Park. In deze tuinen zie je onder meer de typische Nieuw-Zeelandse flora, waaronder prachtige varens.

14 Riccarton Avenue, Christchurch

Foto: Antonette Spaan


4

Canterbury Museum

In het Canterbury Museum vind je een fantastische collectie aan Maorikunst en -verhalen, een must voor iedere bezoeker aan Nieuw-Zeeland vanwege de interessante Maorigeschiedenis en -cultuur. De Antarctische sectie laat de geschiedenis van de ontdekkingsreiziger zien. De roerige geschiedenis van de Canterbury-regio komt in het museum uiteraard ook uitgebreid aan bod.

Rolleston Avenue, Christchurch

Foto: Antonette Spaan


5

Container Mall

De Christchurch Container Mall (ook wel Re:Start Mall) is een klein winkelcentrum waar lokale winkeliers zich na de aardbeving konden vestigen, tot de wederopbouw in gang was gezet. Je vindt er voornamelijk kleine zelfstandigen, hippe boetieks en leuke foodtrucks. De containers vormen een kleurrijk geheel en blijven hier waarschijnlijk voorlopig staan, omdat ze een heuse toeristische attractie zijn geworden.

76-100 Cashel Street, Christchurch

Foto: Antonette SpaanZoek naar goedkope hotels in Christchurch met Expedia

Bewaar op Pinterest: