Terug naar resultaten

5x actief in Queenstown, Nieuw-Zeeland

Antonette Spaan

Antonette is graag actief bezig als ze op reis is, en trekt het liefst met haar rugzak de natuur in. Ze verklapt de mooiste, natuurlijke plekjes op aarde.

Queenstown ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en is dé adventure captital van het land. Gelegen in het hart van de Southern Alps en aan de oevers van Lake Wakatipu trekt de stad bezoekers uit de hele wereld, die hier hun adrenaline level tot het maximum op de proef willen stellen. Dit zijn mijn vijf favoriete activiteiten om te doen in Queenstown.

1

Bungeejumpen

In Queenstown vind je de eerste officiële bungy site ter wereld, namelijk bij de historische Kawarau Bridge en het Kawarau Bungy Center. Dit is 'the home of bungy' en de plek waar het avontuur van founder of bungy AJ Hackett begon. Wanneer je vanaf de Kawarau Bridge springt, stort je je 43 meter de diepte in. Tandemsprongen en een 'water touch' zijn ook mogelijk.

Kawarau Bungy Center, State Highway 6, Gibbston Valley, Queenstown 9384

Foto: mat79 on Visualhunt.com / CC BY


2

Hiken

Hiken (of wandelen) is overal mogelijk rondom Queenstown. Wil je een makkelijke wandeling, kies dan voor een tocht langs Lake Wakatipu. Queenstown Hill beklimmen is een prima optie voor een halve dag en ervaren hikers die een uitdaging zoeken, kunnen de Ben Lomond beklimmen. Net buiten Queenstown kun je prachtige meerdaagse hikes doen, en daarvan is de Routeburn Track de bekendste.

Foto: Antonette Spaan3

Jetboating

Hou je van adrenaline maar niet van grote hoogte, kies dan voor een excursie per jetboat. Er zijn verschillende snelstromende rivieren, zoals de Shotover River en de Kawarau River die in Lake Wakatipu uitkomen. Deze vormen een prima basis voor een avontuurlijk boottochtje. Met een snelheid van 85 kilometer per uur manoeuvreert de bestuurder je vlak langs rotspartijen en diepe kloven.

Foto:  VirtualWolf on VisualHunt / CC BY-SA


4

Downhill mountainbiken

Mountainbikers die eens wat anders willen dan fietsen over de gebaande paden, kunnen gaan 'downhillen'. Met een speciale fiets en integraalhelm daal je op spectaculaire wijze de bergen rondom Queenstown af. Goede plekken om downhill te mountainbiken zijn bijvoorbeeld bij het Cardrona Bike Park of de Skyline Gondola. Tracks zijn er in overvloed voor beginners en ervaren fietsers.

Foto: Antonette Spaan


5

Skiën

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar in Nieuw-Zeeland kun je uitstekend skiën in de winter (als het bij ons zomer is). Queenstown is een van de meest populaire plekken om dit te doen. De stad beschikt over vier prachtige skigebieden, elk met een eigen charme en mogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Het is relatief rustig op de pistes en wachtrijen bij de liften zijn een uitzondering.

Foto: dave.see on Visual hunt / CC BY


Zoek naar hotels in Queenstown met Expedia

Bewaar op Pinterest: