Top activiteiten in Wellington

Deze stad aan de zuidkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland heeft een regelmatige veerdienst naar het Zuidereiland en vormt een waar kruispunt tussen de beide eilanden van Nieuw-Zeeland. 


Wellington: kosmopolitische stad op het Noordereiland

De stad aan de zuidkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland heeft een regelmatige veerdienst naar het Zuidereiland en vormt een waar kruispunt tussen de beide eilanden van Nieuw-Zeeland. In de gezellige stadsdelen Jervois Quay, Oriental Parade en Queens Wharf valt altijd wel iets te beleven.

Wellington is een redelijk compacte stad en daardoor kun je de stad grotendeels te voet verkennen. Maak er een mooie wandeling over de City to Sea Bridge, een indrukwekkende voetgangersbrug, om te genieten van het uitzicht over de stad en neem vervolgens een kijkje bij het parlementsgebouw in Lambton Quay.

Als stedentripbestemming heeft Wellington misschien wel meer te bieden dan de gemiddelde stad. Dankzij de gunstige ligging, kun je hier niet alleen terecht voor een uitgebreide shopsessie of leuke culturele uitjes, maar kun je er ook geweldige activiteiten in de buitenlucht ondernemen. Combineer fascinerende bezoeken aan het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa of The Great War Exhibition met leuke uitstapjes naar het Zealandia Sanctuary of de Aotea Lagoon. Lees onze online gids over wat je niet mag missen in Wellington.

Wellington kent een gezellig uitgaansleven, met bioscopen en theaters en veel leuke restaurants, barretjes en clubs. Ook na zonsondergang kun je je hier dus prima vermaken. Kortom, Wellington biedt voor ieder wat wils!