Top activiteiten in Oslo

Gelegen aan het water (van een fjord!) en overal natuur: Oslo is een stad met de geur van schone lucht.


Ontdek de Oslo Way of Life

De Noorse hoofdstad is niet tegen de natuur in gebouwd, maar met de natuur mee. Het resultaat? De jaloersmakende Oslo Way of Life. Landelijk, open en maritiem, maar niet zonder de dynamiek van een grote metropool. 

Kunst vind je hier in de natuur, cultuur... en in de architectuur! Het nieuwe Operahuis van Oslo van het Noorse bureau Snøhetta, weerspiegelt de sfeer van het moderne DNA van de stad.

Een paar musea? Nee, heel veel! Natuurlijk mag je De Schreeuw van Edvard Munch niet missen, te zien in de Nasjonalgalleriet. Daarna hoef je alleen nog maar te kiezen uit het Museum voor Moderne Kunst, het Munchmuseum, het Nationaal Museum voor Kunst, Architectuur en Design, het Vikingskipshuset of het beeldenpark van Gustav Vigeland (en dat zijn er nog maar een paar)... ja, je hebt de keus te over!

In Oslo wordt geleefd met de seizoenen. De winter met zijn verlichte skipistes, de zomer met zijn festivals, de levendigheid en het nachtleven... En vergeet de fjorden niet. Lees ook de insider tips voor wat je niet mag missen in deze stad. Het is tijd voor een vakantie in Oslo!

Alvast van de sfeer in Oslo proeven? Bekijk dan deze mooie reisvideo over Oslo!