Top activiteiten in Salzburgerland

De stad Salzburg is bekend als de geboorteplaats van Mozart, maar voor wintersporters is Salzburgerland vooral in trek vanwege de mooie skigebieden. Bovendien vinden veel Nederlanders het fijn dat je er vanuit Utrecht via de A10 gemakkelijk heen rijdt. 


Salzburgerland: steile toppen en zonnige dalen 

De Oostenrijkse deelstaat herbergt een aantal grote, bekende skigebieden zoals Zell am See, Saalbach-Hinterglemm en Kaprun. Zowel ervaren als minder ervaren skiërs en snowboarders kunnen er heerlijk wintersporten. De Maiskogel bij Kaprun wordt wel de familieberg genoemd en is geschikt voor beginners en gezinnen. Avontuurlijke skiërs en snowboarders kunnen met een gids via de achterkant van de gletsjer afdalen. Het typisch Oostenrijkse stadje Zell am See heeft de flanken van de steile Schmittenhöhe als belangrijkste attractie. Ook daar zullen wintersporters van alle niveaus een afdaling naar hun gading vinden. Voor de kleintjes is opvang goed geregeld en zijn er genoeg oefenweides

Salzburgerland staat ook bekend om zijn uitgebreide mogelijkheden voor een frisse winterwandeling. Er is ruim 7200 km aan gemarkeerde routes, waarvan 30% beschermd natuurgebied is. Voor langlaufers zijn er zo veel loipes dat je aan één vakantie niet genoeg hebt. Beroemd is de ruim 200 km lange Pinzga-loipe. 

De zonnige hellingen en knusse boerendorpen lenen zich perfect voor gezelligheid na de actie. Vooral Saalbach-Hinterglemm is beroemd om de uitbundige après-ski die er al vroeg begint. Heb je geen zin in een bezoekje aan een skihut of discotheek, dan heeft het veelzijdige Salzburgerland casino’s, spavoorzieningen en bowlingbanen voor indoor vermaak.