Top activiteiten in Wenen

Laat je meeslepen door de prachtige historie in het oude Wenen. In de barokstad geniet je van kunst, cultuur en uitstekende restaurants. De ideale bestemming voor een goed gevulde stedentrip. 


In Wenen worden al je zintuigen geprikkeld 

In de 19de eeuwse Ringstrasse wandel je langs de mooiste monumenten met prachtige gevels. Met als hoogtepunt Schloss Schönbrunn. Ooit het zomerverblijf van de keizerlijke familie, nu een uitzonderlijke bezienswaardigheid. 

Wenen is met recht de hoofdstad van de klassieke muziek te noemen. Muzikale grootheden als Mozart, Beethoven en Mahler woonden en werkten in de stad. De Weense Staatsopera behoort tot één van de beste operahuizen van de wereld. 

Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in de vele musea van Wenen. In het Slot Belvedere bewonder je de Kus van Klimt. In het museumkwartier bezoek je het Kunsthistorisches Museum met onder andere het werk van de Hollandse Rembrandt. In het Leopold Museum hangen de schetsen van de eigenzinnige Egon Schiele.

 Na al het moois van Wenen is het tijd voor iets lekkers. In de eersteklas koffiehuizen, zoals Café Mozart en Café Ritter, ben je verzekerd van een heerlijke kop koffie. In de Naschmarkt met tientallen delicatessenkraampjes worden al je zintuigen geprikkeld. Nergens smaken de Wienerschnitzel en Apfelstrudel zo goed als in Wenen zelf!