Top activiteiten in Krakau

'De charme van Oost-Europa en de warmte van Zuid-Europa': zo zou je Krakau kunnen samenvatten... maar deze stad moet je echt zelf beleven.


Krakau: feestelijk koninklijk!

Van Stare Miasto via Podgórze tot Kazimierz: in Krakau vind je alles, van renaissancepaleizen, gotische kerken en barokke kathedralen tot synagoges en art-nouveau-architectuur. Het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wordt gedomineerd door het kasteel van Wawel, een trotse getuige van de tijd waarin Krakau een koninklijke stad was.

Maar meer nog dan met de rijkdommen van zijn musea zal Krakau je veroveren met zijn sfeer. Er zijn ongedwongen cafés, wijnbars, kunstenaarscafés, trendy of underground, en Poolse, joodse, internationale en zelfs vegetarische restaurants.

Denk maar niet dat je vóór middernacht kunt gaan slapen! Ga op ontdekkingstocht in deze feestelijke studentenstad die zijn muziektraditie cultiveert in filharmonische theaters, jazz- en klezmerkelders en rockcafés. In de trendy wijk Kazimierz klinkt overal muziek en vloeit de wodka rijkelijk als voorbode van een wilde nacht... Het feest kan beginnen!