Top activiteiten in Portugal

Goudgele stranden, eeuwenoude dorpjes, golvende landschappen en een uitstekende keuken. Dat is nog maar een kleine greep van wat Portugal voor je in petto heeft. In dit zonnige land vier je het goede leven met een heerlijk wijntje in je hand. 


Vier het goede leven in kleurrijk Portugal 

In de hoofdstad Lissabon is het een genot om te verdwalen in de kleurrijke straatjes. Eeuwenoude steden als Coimbra, Porto en Faro zijn ideaal voor een culturele stedentrip of een romantisch weekendje weg. Met talloze bezienswaardigheden, een bruisend uitgaansleven en gezellige restaurants verveel je je geen moment. 

Smulpapen trekken naar de zuidelijke provincie Alentejo, waar de beste wijnen en olijfolie worden gemaakt. Op de bergtoppen van het glooiende landschap vind je eeuwenoude dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. 

De Algarve is een geliefde bestemming voor zonaanbidders en gezinnen. De kustprovincie heeft meer dan 200 kilometer aan schitterende stranden, omringd door indrukwekkende rotsformaties. Actievelingen trekken het binnenland in voor een lange wandeling of fietstocht door de bergen. 

Bloemeneiland Madeira is een paradijs voor natuurliefhebbers. Wandelen over de vulkanische bergtoppen en door de prehistorische laurierbossen is een unieke beleving.