Terug naar resultaten

5x genieten van de natuur in de Algarve

Daisy Scholte

Als reisjournalist en filmmaker reist Daisy de hele wereld over, op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere ontmoetingen. 

De Algarve is meer dan zon, zee en strand. In dit prachtige stukje Portugal kun je uren wandelen door de mooiste stukjes natuur, proeven van de beste honing, dobberen in een uniek natuurgebied en toeren langs de ongerepte westkust en langs slaperige stadjes. Dit is 5x genieten van de natuur in de Algarve.

1

Via Algarviana wandelparcours

Verlaat de kust en trek het binnenland in voor de mooiste wandeltocht van de Algarve. De Via Algarviana is een 300 kilometer lang parcours verdeeld over 14 ettappes. Vroeger kozen pelgrims deze weg naar de Kaap bij Sagres waar de relikwieën van de heilige Sint Vincent liggen. Nu waan je je in een groene oase met vergezichten over het glooiende landschap. Dus pak je wandelschoenen maar vast in!

Beginpunt: Largo do Castelo 4, Alcoutim

Foto: Daisy Scholte

 


2

De lekkerste honingtour

Volgens de Portugezen komt de allerlekkerste honing uit de Algarve. De bijen halen hun nectar uit de bloemen die groeien in de bergen van Monchique. De rauwe honing wordt al eeuwen gewaardeerd vanwege haar geneeskrachtige werking. Met Portugal4U wandel je samen met een imker langs de bloemenvelden. Hij vertelt je alles over het bijenleven en de bijzondere honing. Als afsluiting mag je natuurlijk de verschillende soorten honing proeven.

Bakery “Herança dos Sabores”, S. João da Venda

Foto: Daisy Scholte

 3

Mountainbiken door het binnenland

Nederlanders houden van fietsen. Maar durf je het ook aan om te gaan crossen in het binnenland van de Algarve? Dan is een mountainbiketour door het heuvelachtige landschap echt wat voor jou. Met MTB Algarve maak je georganiseerde tochten met een gids. Of je huurt een fiets en gaat er zelf op uit. Kies voor steile bospaden voor de ervaren mountainbiker of ontspannen weggetjes voor de beginners.

Av. da Républica 124, Faro

Foto: Pixabay


4

Boottocht door het Ria Formosa National Park

Het Ria Formosa National Park is een prachtig natuurgebied met helblauwe lagunes, witte stranden en groene eilanden. Wil je eens wat anders dan strandhangen? Een boottocht door het prachtige landschap is minstens zo ontspannend! Onderweg geniet je van de unieke flora en fauna. Met Formosamar kun je de kleine eilandjes bezoeken, kajakken, vogels spotten, snorkelen en de zonsondergang in de Ria Formosa bekijken.

Avenida da República, Faro

Foto: Natalia, CC BY 2.0


5

Touren langs de ongerepte westkust

Een autotocht langs de woelige westkust is de beste manier om te genieten van al het goeds dat de Algarve te bieden heeft. Begin het avontuur bij de Cabo de São Vicente, waarvan we ooit nog dachten dat dit het einde van de wereld was. Je rijdt langs slaperige stadjes, ruige rotsformaties met stille strandjes en hoge golven. De westkust is nog amper ontdekt door toeristen, dus het kan zijn dat je het strand helemaal voor jezelf hebt.

Farol do Cabo de São Vicente, Vila do Bispo

Foto: Daisy ScholteBewaar op Pinterest:

5x genieten van de natuur in de Algarve || Insider Tips Expedia.nl