Top activiteiten in Albufeira

Albufeira is een gezellige voormalige vissersplaats in de Portugese Algarve en is met name in de zomermaanden een bruisende badplaats waar toeristen graag komen om te luieren op de zandstranden. 


Albufeira: een pareltje aan de Algarve

Albufeira is een gezellige voormalige vissersplaats in de Portugese Algarve en is met name in de zomermaanden een bruisende badplaats, waar toeristen graag komen om te luieren op de mooie zandstranden.

Ook als je vertier buiten het strand zoekt, hoef je je hier niet te vervelen. Het centrum is opgedeeld in twee delen: de 'Strip', een modern deel vol bars, restaurants en clubs, en de zogenoemde Oude Stad, een gezellige wijk waar toeristen worden vermaakt door de vele straatartiesten en waar de authentieke Moorse invloeden nog goed zichtbaar zijn. Op de gezellige markten en pleinen heerst een ongedwongen sfeer en dit vormt een mooi contrast met de bruisende Strip. Lees ook onze online gids over 5 niet te missen hotspots in Albufeira

Albufeira is ook bij uitstek een plek waar je tijdens je vakantie kunt genieten van lekker eten en drinken. De boulevard is een geweldige plek om een tafeltje te zoeken in een van de restaurants en heerlijke gerechten met vis of zeevruchten te bestellen. Je kunt natuurlijk ook de lokale markt afstruinen op zoek naar ingrediënten om zelf een lekkere maaltijd te bereiden, waarbij je een glas heerlijke Portugese wijn drinkt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een vakantiebestemming om heerlijk met je gezin te genieten van zon, zee en strand, je samen met je vrienden van een bruisend nachtleven wilt genieten of met je partner de Portugese cultuur wilt ontdekken, Albufeira is the place to be.