Top activiteiten in Faro

Een vakantie naar het Portugese Faro in de Algarve staat garant voor fijne stranden en de meeste zonuren van Europa. Ruil je strandbedje zo nu en dan in voor een plaats in een van de waanzinnig goede restaurants, of verdiep je in de rijke historie van de stad. Een verblijf in Faro betekent vooral: genieten.


Het goede leven in Faro

Faro kent culturele invloeden van luisterrijke volken als de Romeinen, de Westgoten en de Moren, die allemaal hun sporen nalieten. In en om de stad vind je ruïnes, musea en stokoude stadsmuren, die allemaal een spannend stukje geschiedenis vertellen. Ook telt Faro tientallen prachtige kerken en kathedralen die een bezoekje waard zijn.

De Portugezen zijn dol op goed dineren en dat is te merken in Faro. Een verrukkelijk bord eten in een van de restaurants begint meestal op de markt Mercado Municipal. Daar liggen verse ingrediënten als vijgen, sinaasappels, schelpdieren, olijven en bloedworst te wachten om van eigenaar te wisselen. Aanrader in authentieke bistro’s: de zeevruchtenstoof uit de klassieke koperen stoofpan de cataplana.

Ook een populaire bezigheid: goede gesprekken voeren onder het genot van een frisse vinho verde of een witte sangria en een bordje tapas. In de smalle straatjes in de oude stad barst het van de gezellige barretjes. Daar kun je tot ver na zonsondergang mijmeren over je fijne vakantie in de hoofdstad van de Algarve.