Top activiteiten in Costa de Lisboa


Costa de Lisboa: de perfecte combinatie tussen een strandvakantie en stedentrip

De Costa de Lisboa wordt gevormd door het kustgebied rondom de Portugese hoofdstad Lissabon. Deze bestemming is een unieke plek, waar prachtige stranden overgaan in bruisende steden, en relaxen en cultuur snuiven hand in hand gaan.

Een bezoek aan hoofdstad Lissabon mag tijdens je vakantie natuurlijk niet op je lijstje ontbreken. De indrukwekkende paleizen, kerken en kloosters, en ook de vele musea, staan hier garant voor flink wat uurtjes cultuurpret. Plaatsen als het sprookjesachtige Sintra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat genoteerd, en het gezellige kustplaatsje Sesimbra, waar je een bezoek kunt brengen aan het Fortaleza de Santiaogo, zijn beslist een bezoek waard.

De prachtige stranden van de Costa de Lisboa zijn de ideale plek om ontspanning te zoeken en te genieten van het aangename klimaat met veel zonuren. Praia do Meco is een mooi beschut en breed strand, dat zeer geschikt is voor kinderen. Ontspanning hoeft natuurlijk niet per se te betekenen dat je moet stilzitten. Praia do Guincho is een waar paradijs voor surfers en ook de Costa da Caparica is onder liefhebbers van deze sport zeer geliefd. Er zijn ook volop stranden waar je kunt snorkelen, kanoën of waterfietsen.

Kortom, de Costa de Lisboa is een veelzijdige bestemming waar je je geen moment zult vervelen. Een fijne vakantie!