Terug naar resultaten

5x Belém ontdekken in Lissabon

Esther de Beer

Esther is expert op het gebied van stedentrips. Ze interviewt locals over hun favoriete hotspots en deelt de leukste hidden gems in steden die je niet snel in de reisgidsen terugvindt.

Belém is een bijzondere wijk in Lissabon en echt een must-see tijdens je bezoek aan de stad. Ooit begonnen als visserswijk, later het toneel van de beroemde Portugese ontdekkingsreizen die de Gouden Eeuw van Portugal aftrapten. De wijk heeft een paar heel bijzondere bezienswaardigheden, zowel eeuwenoud als ultramodern.

1

Mosteiro dos Jerónimos

Dit enorme klooster kun je bijna niet missen als je Belém bezoekt. Het werd in de 16de eeuw gebouwd, in de Portugese variant op de gotische bouwstijl. Zodra je binnenkomt, kun je eerst de indrukwekkende zuilengalerij van de kloostergang ontdekken. Op een rustige dag kun je je zo de monniken voor de geest halen die hier ooit in gebed verzonken waren. In de aangrenzende kerk kun je de graftombe van Vasco de Gama bekijken.

Praça de Império, Lissabon, Portugal

Foto: Pixabay


2

Torre de Belém

Een bekendere bezienswaardigheid dan de Torre de Belém is er bijna niet in Lissabon. De toren werd gebouwd aan het begin van de 16de eeuw en stond eigenlijk op een eilandje in de rivier. Maar doordat het omliggende land is drooggelegd, kun je er nu gemakkelijk naartoe wandelen. Je kunt het monument bezoeken, de torentjes van dichtbij bewonderen en genieten van het uitzicht over de Taag.

Avenida de Brasilia, Lissabon, Portugal

Foto: Pixabay3

Confeiteria de Belém

Als je net zo gek bent op de Portugese lekkernij pastel de nata als ik, dan is een bezoekje aan Confeiteria de Belém een soort bedevaart. In deze bakkerij worden de echte pastéis de Belém gemaakt: een bladerdeeggebakje met vanilleroom en kaneel. Als je vroeg in de ochtend gaat, is het meestal niet zo druk en kun je een pastel eten zoals deze bedoeld is: net uit de oven en nog een beetje warm is. Genieten.

Rua de Belém, Lissabon, Portugal

Foto: Pixabay


4

LX Factory

Onder de beroemde rode brug ‘Ponte 25 de Abril’ staat een enorm complex dat vroeger dienst deed als textielfabriek. Nu huist hier het ontzettend hippe LX Factory, een verzamelplek voor creatieve ondernemers. Je kunt er genieten van de grensverleggende street art waar Lissabon bekend om is, maar ook lunchen bij diverse restaurantjes. ’s Avonds is dit de plek om lekker uit je dak te gaan en tot in de kleine uurtjes uit te gaan.

R. Rodrigues de Faria 103, Lissabon, Portugal

Foto: Esther de Beer


5

Ler Devagar

Boekenwurmen opgelet! Ler Devagar is één van de meest indrukwekkende boekhandels die je ooit zult bezoeken. De winkel is gevestigd in een oud fabriekspand, waar de meeste oude machines nog staan. Daartussen zijn metershoge boekenkasten gebouwd, gevuld met boeken over elk denkbaar onderwerp. Er is ook een heel fijn café waar je een goede kop koffie kunt krijgen. Deze kun je vervolgens lekker verscholen tussen de boeken opdrinken.

R. Rodrigues de Faria 103, Lissabon, Portugal

Foto: Esther de BeerZoeken naar goedkope hotels in Belém, Lissabon met Expedia

Bewaar op Pinterest:

5x Belém ontdekken in Lissabon || Insider Tips Expedia.nl