Top activiteiten in Madeira

Door de ruige kliffen en mysterieuze bossen van Madeira waan je je er in een natuurfilm. Ook voor waterliefhebbers is het eiland een belevenis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boottocht tussen de walvissen? Hongerig van alle avonturen wacht je nog een verrassing: verrukkelijke gerechten van de eeuwenoude lokale keuken.


Smullen en toeren op Madeira

Madeira staat bekend om de bijzondere en wonderschone natuur en is een paradijs voor wandelaars. Zo kun je de toppen van een aantal vulkanen bereiken, voor een adembenemend uitzicht over prehistorische laurierbossen. Populair is het wandelen met een gids langs eeuwenoude irrigatiekanalen, de levadas.

Ook waterliefhebbers komen op het eiland aan hun trekken. Zandstranden vind je er niet, maar je kunt er zwemmen in natuurlijk gevormde lavabaden. Madeira is ook een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Boek een boottrip voor een onvergetelijke ervaring.

Wat heeft Madeira nog meer te bieden? Heel lekker eten. Juist omdat het een eiland is, zijn lokale koks getraind om gerechten te maken met wat het eiland te bieden heeft. Het resultaat? Visgerechten van even zeldzame als lekkere vissoorten, en eeuwenoude gerechten als vleesspies op laurierstok. Zo’n maaltijd spoel je weg met een Madeira, de beroemde likeurwijn.

Smulpapen, avonturiers en waterratten opgelet: het eiland Madeira is dé bestemming voor jou!