Top activiteiten in Porto

Wandel door de historische straten, wieg mee op het ritme van een fado en eindig de dag met uitzicht over zee en een glaasje port in je hand. Een stedentrip naar Porto is er één om nooit meer te vergeten. 


Cultuur snuiven en port proeven in romantisch Porto 

Cultuurliefhebbers opgelet. De tweede stad van Portugal barst van de historische hoogtepunten. Het centrum staat zelfs in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier slenter je door smalle straatjes, langs eeuwenoude gebouwen en traditionele markten. De klassieke boekwinkel Lello in art nouveau-stijl is een must-see. Bezoek dan ook meteen de indrukwekkende Sé-kathedraal. 

De Nederlandse architect Rem Koolhaas heeft het Casa da Música ontworpen. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven in het hypermoderne muziekgebouw. De oude markthal Mercado de Bolhão is een fascinerende mix van marktkramen, kleurrijke fresco's en fraaie versieringen. Wie graag geniet van een goede port bezoekt een van de vele wijngaarden in de Dourovallei. 

De betoverende stad is de perfecte plek voor een romantisch weekend weg. Wandel langs de rivier de Douro en bewonder het uitzicht over de gezellige wijk Ribeiro vanaf de stalen Luis I-brug. Of maak samen een ritje in een karakteristieke gele tram. Op het Vrijheidsplein genieten jullie van een uitgebreid diner op één van de vele terrasjes.