Terug naar resultaten

5x daguitstapjes vanuit Porto

Sofie Couwenbergh

Sofie neemt je mee op haar reizen in België en daarbuiten. Haar interesse in het dagelijks leven op een bestemming, levert verrassende tips op.

Porto is niet alleen een geweldige stedentripbestemming, de stad is ook een prima vertrekpunt om verder het noorden van Portugal te verkennen. Of je nu houdt van historische steden, wandelingen in de natuur of lekker eten en drinken - met een huurauto kan het vanuit Porto allemaal. Dit zijn mijn aanbevelingen voor vijf leuke daguitstapjes vanuit Porto.

1

Port proeven in de Douro-vallei

In de Douro-vallei rijd je langs bergflanken vol wijnranken die vooral in het voorjaar tot eind juni prachtig groen zijn. Vul je dag met het bezoeken van porthuizen, maak een boottocht op de rivier Douro of bezoek het kleine dorpje Pinhão, dat bekend staat om haar treinstation. Daarvan zijn de vier muren bedekt met azulejos, de typisch Portugese tegels, uit 1937. Waar je ook voor kiest, een dagje in de vallei is een dagje genieten.


2

Tussen de studenten in Coimbra

Coimbra is een universiteitsstad gebouwd tegen een heuvel aan de rivier Mondego. Als je via de voetgangersbrug de Ponte Pedonal de Pedro e Inês de stad binnenkomt, heb je hier een mooi uitzicht, zeker 's avonds. De universiteit is de oudste van Portugal en een UNESCO-site en is een bezoekje waard om de klokkentoren - die een 360° uitkijkpunt vormt -, de kapel en de indrukwekkende bibliotheek. Weer buiten geniet je van de afwisseling tussen moderne en historische architectuur. Maak ook een wandeling door de rustgevende botanische tuin.

Foto: Pixabay3

Guimarães

Guimarães is van groot historisch belang voor de Portugezen. Hier werd namelijk de eerste Portugese koning, Alfonso Henrique, geboren. Je kan nog steeds de kapel van San Miguel bezoeken waar hij gedoopt werd. Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Guimarães is het kasteel. Dat is gratis toegankelijk en geeft je een idee van de rudimentaire levensomstandigheden zoveel eeuwen terug. Daarna kan je tot rust komen op een van de vele pleintjes in het historische centrum.

Foto: Pixabay


4

Braga

Braga biedt een mooie mix van geschiedenis en modern. Je vindt er alles wat een moderne stad te bieden heeft (denk aan leuke winkels en lekkere restaurants), omgeven door een historische waas van statige huizen en kerken. Veel kerken, want Braga is al eeuwenlang een pelgrimsoord. De indrukwekkendste bevindt zich vier kilometer buiten het stadscentrum. Bom Jesus do Monte bestaat uit een grote, rijkelijk versierde trap die de heuvel oploopt naar de kerk. Je hebt er ook een geweldig uitzicht.

Foto: Pixabay


5

Wandelen in Nationaal Park Peneda-Gerês

Het Nationaal Park Peneda-Gerês beslaat de bergketens van Peneda, Soajo, Amarela en Gerês. Je kan er hiken en vogel spotten, maar ook dorpjes bezoeken waar locals je graag verwelkomen voor een maaltijd en hun ambachtelijk gemaakte souvenirs aanbieden. Het park telt zelfs twee ruïnes van kastelen uit de Megalithische periode. Wie graag langer dan een dag in het park wil blijven, kan er ook overnachten in een van de lodges of op een van de kampeerterreinen.

Foto: PixabayZoek naar goedkope hotels in Porto met Expedia

Bewaar op Pinterest: