Puerto Rico

Puerto Rico: onontdekte parel in het Caribisch gebied

Het eiland Puerto Rico ligt net ten oosten van de Dominicaanse Republiek en is een bestemming die nog niet massaal door Europese toeristen wordt overspoeld. Toch heeft dit eiland bezoekers enorm veel te bieden. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke zonbestemming met prachtige stranden of graag wandelingen wilt maken door de mooie natuur, hier kan het allemaal.

In de historische hoofdstad San Juan is goed te zien hoe het eiland balanceert tussen de oude Spaans-Caribische cultuur en de huidige nauwe banden met de Verenigde Staten. Hier worden historische gebouwen afgewisseld met Amerikaanse fastfoodrestaurants. De koloniale architectuur die in deze stad terug te vinden is, zal op geschiedenisliefhebbers een diepe indruk maken.

Wil je de hectische stad even achter je laten? Ga dan naar Luquillo Beach. Dit idyllische strand ligt op slechts een paar kilometer van San Juan, maar te midden van de kokospalmen is het net alsof je je in een geheel andere wereld bevindt. Als je liever actief bezig bent kun je een bezoek plannen aan het El Yunque National Forest. De vele wandelpaden leiden je langs prachtige plekken met soms fantastisch uitzicht.

Heb je al zin gekregen in een vakantie naar het veelzijdige Puerto Rico? Het is er eigenlijk het hele jaar door mooi weer, maar houd er wel rekening mee dat je er tussen juni en december met orkanen te maken kunt krijgen.