Top activiteiten in Moskou


Moskou, sprookjesachtige hoofdstad van toen en nu

Moskou wordt ook wel ‘de stad met de drieduizend torens’ genoemd: overal in het centrum zie je gouden en kleurige koepels die tot in de hemel reiken. Laat je betoveren door Moskou.

Deze stad heeft een keizerlijk verleden en een roerig sovjetverleden. Allebei hebben ze beroemde monumenten nagelaten. Kunst en geschiedenis zijn hier nauw met elkaar verweven.

Eindelijk kun je nu dat wereldberoemde symbool, de Basiliuskathedraal, met eigen ogen gaan bekijken. En er wacht je nog veel meer pracht en praal: schitterende architectuur, uit het verleden van de tsaren en van de sovjetleiders die Rusland hebben gemaakt tot wat het nu is. Verbaas je over de afmetingen van het beroemde Rode Plein en kijk je ogen uit in het Kremlin met zijn paleizen en kathedralen. 

Tussendoor geniet je van typisch Russische lekkernijen, zoals zakoeski (kleine gerechtjes) en koelibiaki (pasteitjes met vlees of vis), of een stevige borsjt

Moskou is ook de stad van het Bolsjoj-ballet en van het prachtige, gelijknamige theater. Wie weet kun je er een dansvoorstelling bijwonen. Of buiten in een park genieten van een openluchtconcert.

Een weekend Moskou is een weekend vol geschiedenis en cultuur, maar ook van trendy uitgaanen winkelen. Nieuwsgierig? Op naar hart van deze bruisende stad!