Terug naar resultaten

Op huwelijksreis naar Saint Lucia

Op enkele tientallen kilometers ten zuiden van Martinique, tussen de paradijselijke Caraïbische eilanden, ligt Saint Lucia. Hier worden pasgetrouwde koppels op huwelijksreis met open armen ontvangen. Langs de kust van Saint Lucia schittert het heldere, blauwe water van de Caraïbische zee. Je hoeft er niets van te missen als je je verblijf op dit eiland in de heuvels van Soufrière begint, afreist naar de paradijselijke stranden in het noorden en tot slot de pittoreske badplaatsen in het zuiden bezoekt. Op naar Saint Lucia met zijn tweetjes!

Soufrière, een ware belevenis

Soufrière ligt aan de voet van de gelijknamige vulkaan, aan de zuidwestkust van het eiland. Stellen die zich graag laten verrassen door al het moois wat dit plaatsje te bieden heeft, mogen het zeker niet overslaan.

Jullie wandeling begint in de botanische tuin Diamond. Wandel in de schaduw van exotische planten, over de paden van dit historische park. Daarnaast kun je heerlijk tot rust komen in de thermaalbaden met water dat afkomstig is van de vulkaan. Hier kun je al je stress van thuis helemaal van je af laten glijden en je zintuigen laten ontwaken.

Om het therapeutische effect van het zwavelhoudende water zo goed mogelijk te laten werken, is het gebruikelijk om je huid in te smeren met klei dat afkomstig is van de rand van het natuurlijke bassin. Bedek je wederhelft (en andersom) met deze klei die rijk is aan allerlei goede eigenschappen. Jullie vervolgen de wandeling tot aan de Diamond waterval. Een romantisch moment om samen te beleven in de ongerepte natuur die overvloedig en uitbundig is.

Ga nu terug naar het Caribische strand en leg je handdoek neer op het zand van de baai van Soufrière. Als je niet zo van de drukte houdt, loop dan langs de kust op zoek naar verlaten strandjes, omringd door palmbomen. Neem een verfrissende duik in het water zodra je de ideale plek hebt gevonden.

saint-lucia-souffriere-flickr.jpg
Soufrière - Foto: Joe Hunt, CC BY 2.0

Wit zand en cocktails tussen Gros Islet en Pigeon Island

Dromen jullie van oneindige, witte stranden? Wandel dan hand in hand over het uitgestrekte Causeway Beach. Dit strand vormt een verbinding tussen de plaatsen Gros Islet en Pigeon Island.

Begin jullie bezoek aan het noorden van het eiland met een excursie naar het schiereiland Pigeon Island. Er wacht jullie hier een adembenemend uitzicht, namelijk dat van de Caraïbische zee gezien vanaf de heuvels van het eiland. Dit is de ideale plek om een prachtige omslagfoto te maken voor het fotoalbum van jullie huwelijksreis naar Saint Lucia.

Aan het andere uiteinde van dit paradijselijke strand bevindt zich het beroemde vakantieoord Rodney Bay. Tussen de luxueuze hotels en prijzige restaurants bevinden zich niet minder prestigieuze boetieks. Hier vind je ongetwijfeld een fantastisch cadeau voor je geliefde. Neem vervolgens plaats op het terras van een loungebar en bestel twee fruitige cocktails. Hef het glas op de liefde en op het goede leven op Saint Lucia!

st-lucia-honeymoon-2-flickr.jpg
Sandy Beach Vieux Fort St Lucia - Foto: Stefan Krasowski, CC BY 2.0

Een romantisch tochtje naar Vieux Fort

Jullie stappen aan boord van een catamaran. Deze boot brengt jullie rechtstreeks naar de laatste etappe van jullie romantisch verblijf op Saint Lucia: de historische stad Vieux Fort. Deze stad moet je gezien hebben. Deze badplaats ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland, kenmerkt zich door een ouderwetse charme en is tevens de meest pittoreske plaats van het eiland. De koloniale huizen in de rustige straten getuigen van de aanwezigheid van Franse troepen op het eiland in de 18e eeuw. Wat een perfecte omgeving voor een romantisch tochtje.

Vieux Fort is minder toeristisch dan de andere stadjes van Saint Lucia, maar heeft een hoop verrassingen in petto voor stellen die op huwelijksreis zijn op het eiland. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nagenoeg verlaten stranden?

Willen jullie je Caraïbische huwelijksreis echt onvergetelijk maken? Treed dan samen in de voetsporen van de beroemde piraat Blackbeard. Er wordt gezegd dat hij hier zijn schat heeft verstopt.

"In het stuifwater van de zee ligt een eiland in de vorm van een hoorn, met zeehavens waar het water diepgroen kleurt. Van de bergen, bedekt met mosachtige bossen, stromen beekjes […]. De sterk naar zwavel ruikende vulkaan heeft er een kuuroord van gemaakt."

In deze woorden beschrijft Derek Walcott de troeven van het eiland Saint Lucia. Ga met zijn tweeën op reis en ontdek de door deze Britse dichter geroemde charmes tijdens jullie huwelijksreis op de Caraïbische eilanden.

De bloementuinen van Mamiku, een paradijs voor een romantische wandeling

Op een paar kilometer van de woeste en verlaten Atlantische kust, in de omgeving van Praslin, spreiden de kleurrijke tuinen van Mamiku zich uit. In dit historische botanische park vind je zo'n 300 soorten planten bij elkaarBetreed de zes beboste hectares en laat je bedwelmen door de zoete parfums van de tropische planten en de bloemen van de bananenboom. Tuinarchitecten hebben twee nieuwe afdelingen gecreëerd; de Mytische Tuin en de Geheime Tuin.

Top 4 evenementen in Saint Lucia

22 februari: Onafhankelijkheidsdag, met een hoop straatfeesten.

Begin mei: Saint Lucia Jazz festival, jazzconcerten in de open lucht en met de belofte van romantische nachten in Rodney Bay.

Juli: Carnaval van Saint Lucia, zo’n drie weken vol optochten en festiviteiten in Castries.

Eind augustus: Feest van de heilige Rosa van Lima, optochten in de straten van de dorpen, volksvieringen en feestmalen.

Saint Lucia in het kort

Beste tijd om te gaan

Ook al luidt het spreekwoord ‘hoe meer regen op je trouwdag, hoe gelukkiger het huwelijk,’ je huwelijksreis naar Saint Lucia plan je bij voorkeur tussen januari en mei, in het droge seizoen.

Vervoer

Per bus: voornamelijk in het noorden van het eiland, want er zijn veel pendeldiensten tussen de verschillende toeristische plekken.

Per zeilboot: met of zonder bemanning, tussen de vijf jachthavens van de westkust (Caraïbische kant).

Per huurauto: over het hele eiland. Men rijdt hier links!

Overnachten

In een historisch en sfeervol hotel in Vieux Fort voor een karakteristiek verblijf, in een luxe etablissement in Rodney Bay voor een verblijf met alle comfort of in een herberg met zeezicht op de heuvels van Soufrière voor een romantisch en wild avontuur in St. Lucia.

Eten en drinken

Orlando's Restaurant & Bar: Fond Bernier, route du Cimetière, Soufrière - Caraïbische keuken, menu's tussen € 35,00 en € 80,00*

The Mango Tree: Stonefield Estate Resort, Soufrière - Lokale en continentale keuken, menu's ongeveer € 40,00*

Flavours of the Grill: rue Marie-Therèse, Gros Islet - Caraïbische keuken, gerechten tussen €5,00 en € 25,00*

The Reef Beach Cafe: Sandy Beach, Vieux Fort - Brunch, snacks, prijzen van € 5,00 tot € 15,00*

 * De prijzen dienen als indicatie en kunnen afwijken.