Top activiteiten in Belgrado


Ontdek het veelzijdige Belgrado

De Servische hoofdstad Belgrado heeft in de loop der geschiedenis veel voor zijn kiezen gekregen. Maar de inwoners bleken veerkrachtig en zijn trots op hun cultuur, waardoor veel historische bouwwerken goed bewaard zijn gebleven. Kortom, de ideale bestemming voor een stedentrip vol geschiedenis, cultuur en leuke uitstapjes.

De rivieren de Donau en de Sava komen samen in Belgrado en vormen een perfecte gelegenheid voor een heerlijke fiets- of wandeltocht langs het water. Onderweg krijg je natuurlijk volop de kans om schitterende bouwwerken te bezichtigen, waaronder het oude parlementsgebouw. Architectuurliefhebbers zullen ook verrukt zijn van het Belgrado Fort. Vanaf dit bouwwerk heb je een schitterend uitzicht over de Donau en de Sava.

Tijdens een stedentrip mag een goede shopsessie natuurlijk niet op je programma ontbreken. Hiervoor is de oude stad de ideale locatie. 's Avonds is deze wijk een populair uitgaansgebied. In Servië zijn de inwoners gek op lekker eten, dus overal vind je restaurantjes waar je heerlijke lokale en internationale gerechten kunt bestellen.

Belgrado is een stad die je het hele jaar door kunt bezoeken. In het voorjaar zijn er aangename temperaturen. In de winter is het er iets koeler en is ook de kans op neerslag wat groter. Boek vandaag nog die geweldige stedentrip naar deze verrassende en veelzijdige bestemming!