Terug naar resultaten

5x Singapore met kinderen

Tikva Looijen

Blogger Tikva sleept haar gezin graag mee de wereld over. Ze kan je alles vertellen over reizen met kinderen en verklapt haar beste tips.

Singapore is een heerlijke bestemming om te bezoeken met je gezin. Dit kleine landje is super georganiseerd, schoon en hygiënisch, en daarom is het van alle landen in Azië het makkelijkst om te bezoeken met kinderen. Bovendien zijn er attracties die leuk zijn voor het hele gezin, zoals dierentuinen en belevingsmusea.

1

River Safari Singapore, dierentuin met zoetwaterdieren

De Rivier Safari in Singapore is de nieuwste dierentuin van de stad. Het is een mix tussen een aquarium en een dierentuin, met zelfs enkele attracties die je eerder verwacht in een pretpark. Bij de Amazone River Quest zit je in een boomstam en zijn er kleine stroomversnellingen, terwijl je ondertussen de dieren ziet die langs de Amazone leven, zoals jaguars en capibara’s.

80 Mandai Lake Road, Singapore 729826

Foto: Tikva Looijen


2

Gardens by the Bay, met lichtshow

De Gardens by the Bay zijn overdag te bezoeken, dan kunnen de kids spelen in een hartstikke leuke waterspeeltuin en op het avonturenparcours. In de Flower Dome, een enorme kas, bevindt zich een verborgen wereld van bloemen en tropische planten, compleet met een waterval van meerdere verdiepingen. In de avond wordt het allemaal nog sprookjesachtiger, zeker tijdens de lichtshow op muziek.

18 Marina Gardens Dr, Singapore 018953

Foto: Tikva Looijen3

Kidzania Singapore, uren speelplezier voor kids

Kidzania staat garant voor urenlang speelplezier voor kinderen in de leeftijd van 8-10 jaar. In Kidzania kan je ontzettend veel beroepen - zoals tandarts, brandweerman en kok - uitoefenen in een wel heel levensechte setting. Compleet met een passende outfit, echte voorwerpen en een volwassene die uitleg geeft en een handje helpt. Wanneer je klaar bent, word je ook nog eens betaald in Kidzania-valuta.

31 Beach View, #01-01/02, Singapore 098008

Foto: Tikva Looijen


4

Sentosa-kabelbaan, het leukste vervoersmiddel van de stad

Voor de kust van Singapore ligt het eiland Sentosa. Een eiland met mooie stranden en een stuk regenwoud, maar vooral heel veel attracties voor gezinnen. De leukste manier om van het vasteland naar Sentosa te gaan is met de Sentosa-kabelbaan. Onderweg heb je uitzicht over de stad en het eiland. Onder je varen eerst de megatankers en zie je later de dolfijnen van de Dolphin Discovery springen.

Tower 2, 1 Harbourfront Ave, Keppel Bay Tower, Singapore 098632

Foto: Tikva Looijen


5

Singapore Zoo, de oudste dierentuin van Singapore

De oudste en grootste dierentuin van Singapore is de Singapore Zoo. Door de ruime opzet en het vele groen is dit zelfs tijdens warme dagen een fijne plek om een halve dag door te brengen. Deze dierentuin heeft een witte tijger, een ijsbeer en olifanten, maar vooral enorm veel apen. De orang-oetans hebben zelfs een eigen parcours waar ze vrij kunnen spelen, recht boven je hoofd.

80 Mandai Lake Rd, Singapore 729826

Foto: Tikva Looijen

 Zoeken naar goedkope hotels in Singapore met Expedia

Bewaar op Pinterest: