Top activiteiten in Slovenië

Slovenië wordt voor de helft bedekt met bossen, en is daarmee een van de groenste landen ter wereld. De rest van het land is bedekt met besneeuwde bergen, prachtige meren en gezellige dorpjes. Slovenië heeft voor ieder wat wils.

Onze bestemmingen


Veelzijdig Slovenië

Kinderen raken niet snel verveeld in Slovenië. De vele meren en beekjes staan garant voor uren spelen in het water en in de bossen kun je heerlijk wandelen en avonturen beleven. Na een spannend bezoek aan een kasteel wachten er Sloveense zoetigheden op gezellige terrasjes.

Ook voor liefhebbers van een actieve vakantie is Slovenië het perfecte land. In de zomer kun je eindeloos wandelen en fietsen door de prachtige natuur. Woeste bergketens en diepe ravijnen staan garant voor bloedstollende avonturen als paragliden en raften. De koude, zonnige winters zijn ideaal voor skiën en ijsklimmen.

Last but not least: Slovenen houden erg van lekker eten. Op de menukaart staan veel lokale lekkernijen, en de hoofdstad Ljubljana is een paradijs voor fans van betaalbare culinaire verrassingen. Slovenië, een heerlijk vakantieland voor jong en oud.