Terug naar resultaten

5x Slovenië met kinderen

Annemarie Smit

Op Ishetnogver.nl blogt Annemarie over de reizen en uitstapjes die ze maakt met haar gezin. Roadtrips en mooie natuur zijn favoriet, maar een stedentrip is ook altijd goed!

Op weg naar Istrië rijden veel vakantiegangers in een paar uur door Slovenië heen. Zonde, want er is veel moois te zien in Slovenië. Er zijn een paar leuke badplaatsen, hoofdstad Ljubljana is een bezoek waard en de natuur is prachtig. Vijf tips voor bezienswaardigheden in Slovenië die ook leuk zijn voor kinderen!

1

Kasteel Predjama

Vlak buiten de plaats Postojna ligt kasteel Predjama. Dit is een bijzonder kasteel, want het werd in de 12e eeuw voor de ingang van een grot gebouwd. Het is dus half kasteel, half grot en lijkt aan een rotswand te hangen. Vergeet niet de bel te luiden als je boven in het kasteel bent! Bij de entreeprijs is een audiotour inbegrepen, zodat je bij elk vertrek toelichting krijgt.

Predjama 16230 Postojna

Foto: Annemarie Smit


2

De grotten van Postojna

Niet ver van Kasteel Predjama liggen de grotten van Postojna. Dit grottenstelsel is ca. 20 kilometer lang en een deel daarvan is toegankelijk voor het publiek. Je gaat met een treintje de grotten in en maakt daar een wandeling onder begeleiding van een gids of met een audiotour. Je kunt er ook kennismaken met de grotten-olm, een zeldzaam diertje dat in de grotten leeft en een beetje op een salamander lijkt.

Jamska cesta 30, 6230 Postojna

Foto: Annemarie Smit3

Varen op het meer van Bled

Het meer van Bled is een van de bekendste toeristische trekpleisters in Slovenië. Het is leuk om een roeiboot te huren en naar het beroemde eilandje met het kerkje te varen. Of laat je naar het eilandje roeien op een traditionele pletna. Vanaf het meer heb je een mooi uitzicht op het Kasteel van Bled, dat je natuurlijk ook van dichtbij kunt gaan bezichtigen.

Foto: Pixabay


4

Wandelen door de Vintgar-kloof

Vlakbij Bled ligt de mooie Vintgar-kloof. Heldergroen water, stroomversnellingen en watervallen in een sprookjesachtige, groene kloof. De wandeling door de kloof gaat over bruggetjes en houten wandelpaden boven het water en is daardoor zeker niet saai. Het eindpunt is de Sum-waterval. De kloof is maar 1,6 kilometer lang en daardoor is de wandeling ook voor kinderen goed te doen. In de zomer kan het er wel erg druk zijn!

Turistično društvo Gorje, Podhom 80, 4247 Zgornje Gorje

Foto: VisualHunt


5

Een dagje naar Ljubljana

In hoofdstad Ljubljana is ook veel leuks te beleven. Ga met de kabelbaan naar het hoger gelegen middeleeuwse Kasteel van Ljubljana. Je kunt hier het kasteel bekijken, genieten van het mooie uitzicht en het poppenmuseum bezoeken, dat in het kasteel is gevestigd. Maak ook een boottochtje over rivier de Ljubljanica en spot de draken op de Drakenbrug. Een stukje buiten het centrum ligt de dierentuin van Ljubljana.

Foto: PixabayBewaar op Pinterest: