Top activiteiten in Ljubljana

Ontdek in Ljubljana de rijke Sloveense geschiedenis en cultuur. Vanaf een heuvel boven de stad heb je prachtig uitzicht over de stad: het kasteel van Ljubljana steekt boven de oude binnenstad uit, het stadhuis, de kathedraal en de art nouveau-gebouwen. Stap in de kabelbaan en geniet van het indrukwekkende panorama.


Ljubljana, hoofdstad met vele gezichten

Loop door de gezellige, prachtig gerestaureerde winkelstraten, en bezoek vooral het Nationaal Museum van Slovenië en het Etnografisch Museum, om alles te weten te komen over het Sloveense volk. Ljubljana telt bovendien ook nog zo'n 40 kunstgalerieën en 10 theaters. Ook muziekliefhebbers komen in de Sloveense hoofdstad niets tekort: vier professionele orkesten, jazz- en klassieke muziekfestivals, een Filharmonische Academie; je kunt op allerlei plekken heel veel moois te horen.

Als het dan ook nog zonnig weer is, wandel je door het 500 hectaren grote parklandschap van het Tivolipark, of breng je een bezoek aan de dieren in de dierentuin. Rust na je drukke dag uit van alle ontdekkingen onder het proeven van börek met kaas of spinazie, en een goed glas Sloveense wijn. De wijnbouw bestaat hier sinds het tijdperk van de Kelten en is de laatste decennia steeds meer tot bloei gekomen.

Ja, Ljubljana heeft voor ieder wat wils!