Top activiteiten in Alicante

Aan de kust van de Middellandse Zee ligt het bruisende Alicante. Deze moderne stad is zo gewend aan de vele toeristen die de Spaanse stad bezoeken, dat aan alles gedacht is. Voor liefhebbers van kunst en cultuur zijn er diverse musea en festivals. Op de top van de berg Benacantil ligt het eeuwenoude Kasteel van Santa Bárbara. Alleen het uitzicht al is de klim meer dan waard. 


Modern en bruisend Alicante

Lig je liever ontspannen in de zon? Buiten het drukke centrum vind je prachtige baaitjes en zandstranden. Het drukbezochte stadsstrand Playa del Postiguet is met ligbedden, parasols, strandwachters en douches van alle gemakken voorzien. Langs de waterkant ligt de Explanada de España, de promenade die van de haven langs de kust loopt. In de schaduw van de palmbomen flaneer je over het mozaïeken pad langs de vele kraampjes, neem je een kijkje in de haven of strijk je neer op één van de terrasjes. 

Het uitgaansleven in Alicante is legendarisch. Van karaokebars tot modieuze nachtclubs, er is genoeg te kiezen. Maar ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de kuststad. Je kunt prachtig snorkelen langs de rotsachtige kust en in de grotten.

 Zo'n 20 kilometer landinwaarts ligt een eeuwenoud palmenbos. Met meer dan 200.000 palmbomen uniek in zijn soort en de perfecte plek om even te ontsnappen aan het bruisende stadsleven.