Top activiteiten in Andalusië

In Andalusië geniet je volop van het Spaanse leven, de zonnige costa's, gezellige dorpjes en op zijn tijd een ontspannen siësta. De zuidelijke regio heeft alles in huis voor een volmaakte zonvakantie voor jong en oud. 


Een volmaakte zonvakantie in het Spaanse Andalusië 

In Granada waan je je in een sprookjeswereld. Het middeleeuwse paleis Alhambra, ooit gebouwd door de Moren, is de belangrijkste trekpleister van de regio. Maar ook de Arabische wijk en de kathedraal zijn reden genoeg om de stad Granada te bezoeken. 

In Sevilla dans je de flamenco, kun je heerlijke shoppen in de sfeervolle winkelstraatjes en vergaap je je aan de schoonheid van één van de oudste paleizen van Europa. In Cordoba bezoek je de spectaculaire Mezquita met honderden zuilen en uitzonderlijke mozaïekkunst. 

Gezinnen en jongeren trekken in de zomermaanden massaal naar de Costa del Sol. Veelzijdig Málaga wordt geprezen om het perfecte klimaat, gezellige stranden en culturele hoogtepunten zoals het Picasso-museum. Torremolinos, Fuengirola en Marbella zijn perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Waterparken, grotten, pretparken, dierentuinen, musea en klimbossen, geen kind dat zich hier verveelt. 

Dieper in het binnenland van Andalusië ligt de Sierra Nevada-bergketen. Natuurliefhebbers komen er om te wandelen door de fraaie natuur en langs de karakteristieke witte dorpjes. In de winter kun je er zelfs skiën.