Top activiteiten in Cordoba

Córdoba is net zo beroemd vanwege het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, als om de onstuimige nachten. Een explosieve cocktail waarvan u volop kunt genieten tijdens een Andalusische stedentrip. Klaar voor de start? Olé!


Córdoba - tussen patio's en dansvloeren

De kathedraal van Córdoba was het belangrijkste Moorse religieuze gebouw van Europa. Naast deze eeuwenoude moskee van de Omajjaden kun je in het hart van Córdoba kerken uit de tijd van Ferdinand III en Alfonso X bewonderen. Bekijk ook de vele patio's en fonteinen van de stad en geniet van de geuren en de zonnestralen die op de stenen gevels dansen...

Wandel over de Plaza de la Corredera en laat je bedwelmen door de geuren van de markt. Exotische gerechten of plaatselijke lekkernijen, ze moeten zonder uitzondering allemaal worden geproefd.

's Avonds bezoek je een van de flamencoclubs van Córdoba. Dit is de bakermat van deze uit de folklore voortgekomen dans, die je hier dus perfect kunt leren kennen. En misschien waag je jezelf ook wel op de dansvloer!