Terug naar resultaten

5x traditioneel eten in Cordoba

Sofie Couwenbergh

Sofie neemt je mee op haar reizen in België en daarbuiten. Haar interesse in het dagelijks leven op een bestemming, levert verrassende tips op.

Bij Andalusië denk je waarschijnlijk aan steden als Malaga, Sevilla en Granada, maar het kleinere Cordoba is zeker ook een bezoekje waard. Het is er iets minder toeristisch en net zoals in de rest van de provincie kan je er dagenlang heerlijke tapas en andere traditionele gerechten eten. Voor een kleine hap of vullende maaltijd zijn deze vijf plekken aanraders.

1

Taberna Casa Salinas: the place to be in de oude joodse buurt

Taberna Casa Salinas bestaat al meer dan 100 jaar en is herkenbaar aan de naam die in tegels op de buitenmuur hangt. De zaak ligt in de populaire oude joodse wijk van Cordoba en toch zijn de prijzen er prima en de porties groot. Je treft er zowel locals aan als toeristen die zich te goed doen aan de tapas of aan een volwaardige maaltijd. Je eet in een van de drie salons of op de gezellige patio.

Calle Puerta de Almodóvar (geen huisnummer), Córdoba

FotoBen30, CC BY-SA 2.0


2

Taberna Montillana: lokale gerechten met een glimlach

Deze taverne is populair bij locals en de ideale plek om de typische flamenquin van Cordoba uit te proberen. Dat is een gerecht van gepaneerde ham en/of varkensvlees. Verder staan er ook tal van andere typisch Andalusische gerechten op de kaart, zoals aubergine met honing, en kan je er lekkere lokale wijn proeven. De bediening gebeurt steeds met een glimlach en de obers raden je graag een gerecht aan dat past bij jouw smaak.

Calle San Álvaro 5, Cordoba

FotoCarlos Gracia, CC BY 2.03

Bodegas Mezquita: tapas in de schaduw van de Mezquita

Bodegas Mezquita heeft twee bars vlakbij de Mezquita (kathedraal) van Cordoba. Zowel toeristen als locals trekken erheen voor typisch Andalusische tapas en gerechten als ossenstaart en salmorejo, een koude tomatensoep aangedikt met stukjes brood en geserveerd met stukjes ham en hardgekookt ei. Vergeet ook niet even omhoog te kijken, want aan de muren hangen tal van oude foto's.

Calle Céspedes 12, Cordoba en Calle Corregidor Luis de la Cerda 73, Cordoba

FotoJavier Lastras, CC BY 2.0


4

Gongora: authentiek Spaans

Gongora is een authentieke Spaanse taverne waar je een woordje Spaans moet spreken, aangezien je er echt tussen de locals terecht komt. De plek staat bekend om de grote porties gefrituurde ansjovis en de kabeljauwkroketten die je er als tapa kan eten, maar ook andere typische Spaanse gerechten zorgen dat je niet met honger naar buiten gaat. Als je graag verschillende gerechten probeert, kan je ook halve porties bestellen.

Conde de Torres Cabrera 4, Cordoba

FotoAlphaCC BY-SA 2.0


5

Restaurante Choco: de traditie in een modern jasje

Restaurant Choco serveert traditionele gerechten in een modern jasje, net buiten het centrum van Cordoba. De lokale chef Kisko García opende Choco omdat hij kwaliteitsgastronomie beschikbaar wilde stellen voor redelijke prijzen. Je kan hier dan ook erg verfijnd eten zonder al je vakantiegeld - letterlijk - op te souperen. Hier kom je niet naartoe voor een snelle hap, wel voor een avond gezellig tafelen.

Calle del Compositor Serrano Lucena, 14, Córdoba

FotoLou Stejskal, CC BY 2.0Zoek naar goedkope hotels in Cordoba met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x traditioneel eten in Cordoba || Insider Tips Expedia.nl