Top activiteiten in Granada

Granada, dat vroeger ook wel "het Damascus van Andalusië" werd genoemd, heeft aan attracties geen gebrek. Het historisch en cultureel erfgoed wordt passioneel beschermd en het verleden en de identiteit van de stad worden met trots aan nieuwsgierige reizigers getoond. 


Granada, de Moorse stad

Het fort Alhambra, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is het meest bezochte monument van Spanje. Gelegen op de heuvels van Granada herbergt het vele middeleeuwse schatten met Arabische invloeden, maar ook de fantastische tuinen van Generalife.

In het centrum van Granada vind je nog veel meer monumenten: tijdens je wandelingen door de stad zie je het verschil tussen de Italiaanse renaissance-architectuur en de barokke Granada-stijl. Een heel andere sfeer heerst in de wijk Albaicin, die beroemd is om zijn straatjes met witgekalkte muren en het adembenemende uitzicht op de stad.

Als de avond valt, begint Granada te bewegen op het ritme van de flamencodansers van de wijk Sacromonte. Bewonder dit fascinerende spektakel terwijl je nipt aan een sangria. Wie houdt van een feestelijke sfeer, gaat naar Casquo Viejo, de levendigste wijk van de stad.