Terug naar resultaten

Granada in één minuut: Moorse cultuur en Andalusische levensvreugde

Granada is het bruisende centrum van Andalusië en schitterend gelegen aan de voet van de met sneeuw bedekte toppen van de Sierra Nevada. Voor de Moorse veroveraars uit Noord-Afrika, die dit bolwerk van cultuur vanaf de achtste eeuw tot stand hebben gebracht, leek deze plek een waar paradijs. In 1492 werden ze er echter door de katholieke koningen verdreven. De stad heeft enorm geprofiteerd van de Moorse invloed. De combinatie van verschillende culturen als de christelijke, joodse en de Sinti- en Romacultuur, heeft geleid tot een fascinerende mix.

 

Deze video is geproduceerd door Framfilm

Deze video geeft je een indruk van de magische uitstraling van Granada. Droom maar lekker weg! 

♦ Alhambra (0:06) (0:39)

Het onbetwiste hoogtepunt van de stad is het enorme Moorse fort Alhambra, dat boven op een heuvel in de stad troont. Het grote complex bestaat uit elegante paleizen met magnifieke binnenplaatsen, idyllische tuinen met speelse fonteinen en indrukwekkende vestingmuren die fantastische uitzichten bieden op de stad en de Sierra Nevada.

♦ Kathedraal van Granada (0:23) (0:31)

De residentie van de bisschop van Granada is een echt meesterwerk uit de renaissance. Het elegante, witte interieur baadt in betoverend zonlicht dat door de ramen valt. In de naastgelegen koninklijke kapel Capilla Real liggen de stoffelijke resten van het koninklijke paar Ferdinand en Isabella, die in 1492 Granada terugwonnen van de Moren. 

♦ Plaza Bib Rambla (0:26)

Dit levendige plein in de buurt van de kathedraal is hét sociale centrum in Granada, vooral vanwege de vele bars en cafés die aan het plein liggen en in het bijzonder in de zomer wanneer je buiten kunt zitten. Het plein staat ook bekend om de kleurrijke bloemenmarkt die de nabijgelegen straten met heerlijke geuren vult.

Granada_stills.jpg

♦ Albaicín (0:43) (0:49)

In de oudste wijk van Granada is de islamitische invloed het meest merkbaar, hoewel de oude moskeeën al lang zijn vervangen door christelijke kerken. Als je door de smalle steegjes wandelt die als een doolhof tussen de witte huisjes op de heuvel lopen, waan je je in het middeleeuwse rijk van de Moren.

♦ Alcaicería (0:56)

Winkelverslaafden kunnen hun hart ophalen aan deze bonte bazaar in de oude stad van Granada. Voor andere bezoekers zijn de vrolijke ambiance en de uitstraling van de kleurrijke koopwaar met Moorse invloeden ook een feest voor het oog.

♦ Tapas (1:21)

Granada is beroemd om de tapas. Ontelbare cafés in de stad serveren deze fantastische hapjes met bier of wijn.

Krijg je al zin om tapas te proeven en te genieten van de flamenco? We hebben geweldige reisdeals voor Granada voor je in de aanbieding: https://www.expedia.nl/Granada.d6048186.Holidays-City-Breaks