Top activiteiten in Málaga

Málaga, de op één na grootste stad van Andalusië, is een walhalla voor liefhebbers van zon en zee. In de winter zakt de temperatuur er vrijwel nooit onder de 20 graden Celsius, terwijl de zomers er niet zo verzengend heet zijn als in andere delen van Spanje. Dat maakt de stad ook aantrekkelijk voor liefhebbers van kunst, historie, architectuur en een stevig avondje stappen. Holebi’s uit heel de wereld komen er graag vanwege de gay-subcultuur in de stad. Een heerlijk bordje tapas, vergezeld door een goed glas Rioja, maakt elke vakantiedag in Málaga compleet.


Veelzijdig Málaga

Als de zon nog laag staat, is een wandeling langs de belangrijkste historische plekken een geliefde bezigheid in de stad. Volkeren als de Grieken, Romeinen en Moren lieten er hun luisterrijke sporen na. De Moren bouwden tegen de flanken van de Gibralfaro-berg de indrukwekkende Alcazaba-vesting met sprookjesachtige binnentuinen. Ook kun je je in de koele ruimtes van het Picasso Museum verlustigen aan meer dan 200 werken van de beroemde kunstenaar, die in 1881 in de stad werd geboren.

Vanaf een uur of tien´s avonds geniet je in een van de vele gezellige restaurantjes van de lekkerste tapas. Probeer een keer de verrukkelijke pescaito frito (gefrituurde visjes), een geliefd gerecht bij de Malagueños, zoals de bewoners van de stad worden genoemd. Heb je daarna nog puf, dan is het tijd voor een dansje in een van de vele clubs. Gays gaan graag naar de gay friendly rooftopbar La Terraza de la Alcazaba. De discotheken Warhol en London Club zijn populair bij een gemengd publiek. Voor dragshows ga je naar Whatsapp Copas.

Is de dag op zijn heetst, dan vind je verkoeling langs de zee, aan het gezellige strand. Malaga wordt niet voor niets een van de meest veelzijdige steden van Spanje genoemd.