Terug naar resultaten

5x niet te missen in Málaga

Kimber Kox

Freelance schrijver en levensgenieter Kimber ontdekt graag nieuwe bestemmingen en gerechten rond de wereld.

Málaga is misschien niet de eerste stad die in je opkomt als je een stedentrip naar Spanje wilt maken. Jammer, want Málaga is zeker een bezoekje waard. Juist omdat deze stad nog niet overspoeld wordt door toeristen, kun je er nog heerlijk op ontdekkingstocht. Deze 5 dingen mag je in ieder geval niet missen als je in Málaga bent.

1

Uitzicht vanaf het Kasteel van Gibralfaro

Het Kasteel van Gibralfaro ligt bovenop de Vuurtorenberg, die boven Málaga uittorent. Wat mij betreft is dit de leukste manier om de stad vanuit een ander perspectief te zien. Vanuit het centrum loop je in 20 minuten naar boven. Een prima wandeling dus. Er is verder niet echt iets te doen, dus je loopt echt naar boven voor het uitzicht.

Foto: Kimber Kox


2

Porra Antequarana proeven

Niets zo leuk als het proeven van lokale specialiteiten. Eén van de lekkerste gerechten waar deze stad bekend om staat, is de Porra Antequarana. Dit is dikkere variant van de welbekende gazpacho, oftewel, koude tomatensoep. Porra Antequarana wordt standaard geserveerd met een hardgekookt ei en hamblokjes. In Málaga kan het heel warm zijn en dan is dit het ideale gerecht om bij af te koelen.

Foto: Kimber Kox3

Alcazaba bezoeken

De Alcazaba is hét bekendste bouwwerk van Málaga en je kunt de stad eigenlijk niet verlaten zonder dit gezien te hebben. Deze Moorse vesting vind je in het centrum en staat in verbinding met het Kasteel van Gibralfaro. In het Alcazaba zie je veel Arabische en Romeinse invloeden en het bouwwerk doet sterk denken aan Alcazar in Sevilla. Je kunt hier gemakkelijk een ochtend of middag rondwandelen.

Calle Alcazabilla, 2, 29012 Málaga

Foto: Pixabay


4

Churros eten bij Casa Aranda

Spanjaarden zijn gek op churros en als het even kan eten ze ze ook als ontbijt. Deze zoete, donut-achtige deegstengels zijn heerlijke snack om de zoete trek te stillen. In Málaga eet je de beste churros bij Casa Aranda. Het terras zit vaak vol met locals en het is er gezellig druk. Bestel churros met een kop warme chocoladesaus en je dag kan niet meer stuk.

Herrería del Rey, 3, 29005 Málaga

Foto: Kimber Kox


5

Centre Pompidou

Je leest het goed: in Málaga zit ook een Centre Pompidou. Dit museum is gelieerd aan het wereldberoemde Centre Pompidou in Parijs. Je ziet hier dus veel moderne kunst uit de afgelopen eeuw. Picasso heeft een iets prominentere plek in het geheel. Dit is niet vreemd, aangezien de kunstenaar in Málaga geboren is. Mocht je daar meer over willen weten, bezoek dan het Picasso Museum in het centrum van de stad.

Pasaje Doctor Carrillo Casaux, s/n, 29016 Málaga

Foto: PixabayZoek naar goedkope hotels in Málaga met Expedia

Bewaar op Pinterest: