Top activiteiten in Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de Zuid-Spaanse regio Andalusië . De stad beschikt over een rijke geschiedenis en dat zie je onder meer terug in de Arabische (Moorse) invloeden. Sevilla staat bekend als een van de warmste steden van Europa en daarom kun je de stad beter niet in de zomermaanden bezoeken. In juli en augustus is het er regelmatig 35 graden Celsius of zelfs nog warmer! 


Sevilla: bijzondere architectuur, flamenco en tapas

Sevilla beschikt over talloze bezienswaardigheden, waarvan het Koninklijk Paleis – het Alcázar – een van de bekendste is. Het is een van de oudste nog in gebruik zijnde Europese paleizen, gebouwd in Moorse stijl. Andere niet te missen bouwwerken zijn de gotische kathedraal Maria de la Sede, klokkentoren de Giralda, Torre del Oro en de gebouwen aan de  Plaza de España

Bezoek een flamencoshow in een flamenco-bar en wandel bij goed weer ook door een van de vele mooie parken in de stad, zoals Parque de María Luisa en Jardines de Murillo, naast het Alcázar. Barrio Santa Cruz is een populaire wijk, vanwege de bezienswaardigheden, de smalle straatjes en de vele restaurantjes en terrassen. Een prima plek voor een drankje met wat smakelijke tapas erbij!