Top activiteiten in Barcelona


Barcelona, de parel van Catalonië

De ideale stedentrip bestemmingDe Catalaanse hoofdstad heeft het hele jaar door een heerlijk klimaat. Ideaal om eindeloos door de levendige straten te slenteren, op één van de vele terrassen te genieten van de lekkerste tapas of om de wonderlijke architectuur van deze stad te gaan ontdekken.

Barcelona is de stad van Gaudí, je vindt hier de beroemde gebouwen met hun gebogen lijnen en overdadige decoraties. De gigantische Sagrada Familia, bijvoorbeeld, het visitekaartje van deze architect, of het indrukwekkende Park Guëll, vanwaar je een schitterend uitzicht over de stad hebt.

Hou je van geschiedenis, dan kun je je hart ophalen in de schilderachtige straatjes van de Barrio Gótico. Je komt er allerlei schatten uit het verleden tegen, waaronder een aantal bijzondere kerken. Natuurlijk flaneer je ook over de Ramblas, de levensader van de stad, waar je de meest uiteenlopende straatartiesten kunt tegenkomen. Bij de zee aangekomen plof je neer op een van de grote stranden die Barcelona rijk is, of gaat er surfen of waterskiën.

Barcelona is een bruisende cultuurstad en er is altijd wel een festival of bijzondere tentoonstelling gaande. Zin om uit te gaan? Keus te over aan disco’s en clubs, die vaak aan zee liggen. Barcelona kent daarnaast ook een levendige gay scene.

Beleef in Barcelona een onvergetelijk weekend, romantisch met z’n tweeën of gezellig met de kinderen, en dompel je onder in de culturele rijkdom van deze stad – met een koel glas Sangria onder handbereik.