Terug naar resultaten

5x romantiek in Barcelona

Marta Rubio

Marta Rubio komt uit Barcelona (Spanje) maar woont sinds 2008 in Nederland. Op haar website HolaBarcelona schrijft ze over Barcelona, haar favoriete plekken, local hotspots en interessante bezienswaardigheden.

Een van de meest romantische steden in Europa is natuurlijk Barcelona. Deze stad is ideaal om samen met je date een paar dagen te vertoeven. Hieronder geef ik je vijf tips van plekken die je niet mag missen tijdens een romantisch verblijf in Barcelona.

1

Samen wandelen

Een romantische wandeling in een van de mooie parken in Barcelona kan ik iedereen aanraden. Maar ben je op zoek naar de ware pareltjes en rustige parken, dan raad ik je aan om naar het Palau Reial de Pedralbes en de prachtige rozentuin van Parc de Cervantes te gaan, beide in de wijk van Pedralbes. Ver van het centrum en vol romantische plekjes.

Palau Reial de Pedralbes - Pedralbes / Parc de Cervantes - Pedralbes

Foto: Marta Rubio

 


2

Sterren kijken

Voor een romantische avond neem je je date naar het terras van de Mirablau of bij de cocktail bar van Merbeyé. Beide bars liggen op de Tibidabo-berg en bieden vanaf het terras een geweldig uitzicht over de stad. Vooral ’s avonds wanneer de stad verlicht wordt is deze plek betoverend en druk bezocht door verliefde koppels.

Mirablau en Merbeyé - Plaça Doctor Andreu

FotoJordi MasaguéCC BY-SA 2.03

Samen genieten

Voor de zoetekauwen zijn er drie must-do’s: in de Gotische-wijk ligt Caelum, een betoverende plek waar koekjes en gebakjes verkocht worden, gemaakt door nonnen. Daarnaast is de Modernistische bakkerij van Escribà aan de Ramblas ook een ware must en een lust voor het oog. Tot slot kun je in El Born terecht bij La Xocolateria by Oriol Balaguer voor een lekkere chocolate con churros.

Caelum - Carrer de la Palla, 8 / Escribà - Las Ramblas, 83 / La Xocolateria by Oriol Balaguer - Carrer Fusina, 5

Foto: Marta Rubio


4

Flamencoshow bijwonen

Voor een unieke Spaanse ervaring ga je naar een flamencoshow. Op een betoverende plek zoals het Palau Dalmases in El Born zal het uitgroeien tot een onvergetelijke herinnering. De flamencoshows bij Palau Dalmases zijn zeer geprezen en perfect als romantische uitje in Barcelona!

Palau Dalmases - Carrer de Montcada, 20

FotoWolfgangfotoCC BY-ND 2.0


5

Samen ontspannen

Om uit te rusten van een hectische dag is er geen betere plek dan de Arabische baden van Aire de Barcelona in El Born of de hammam en spa van Rituels d’Orient in l’Eixample. Perfect als romantisch cadeau voor met z’n tweeën!

Aire de Barcelona - Passeig Picasso, 22 / Rituels d’Orient - Carrer de Loreto, 50

Foto: Getty ImagesZoek naar goedkope hotels in Barcelona met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x romantiek in Barcelona || Insider Tips Expedia.nl