Terug naar resultaten

Primavera Sound Festival

Voor deze editie van dit legendarische festival in Barcelona is een vol en aantrekkelijk programma samengesteld. Eind mei-begin juni ga je naar het parc del Fòrum in Barcelona voor het Primavera Sound Festival. Op het programma staan beroemde hoofdacts en veel andere artiesten. En dat allemaal met uitzicht op zee.

1

De Line-up

Het buitengewone programma van Primavera Sound kan niet in een paar zinnen worden samengevat. Op de 8 podia zullen meer dan 150 artiesten optreden. Eén ding is zeker, deze editie mag je niet missen.


2

Slapen

In het centrum van Barcelona is volop keuze. Je vindt er zeker een geschikte accommodatie die binnen je budget past. Van hostels tot hotels en appartementen, alles is mogelijk en voor elke prijs.3

Vervoer

Je kunt Barcelona vanaf de grote Nederlandse steden bereiken met het vliegtuig en de trein die dagelijks op en neer gaan. Als je in Barcelona bent aangekomen, ga je naar het festivalterrein met de bus (7 lijnen, waarvan 2 ’s nachts), metro, tram, taxi of zelfs met de fiets dankzij Bicing, de lokale fietsverhuur.


4

Een fun fact over Primavera Sound

Tijdens Primavera 2013 hebben de Britten van The Wedding Present hun publiek verrast. Met hulp van één van de partners van het festival gaf de groep de toeschouwers een onverwacht optreden, vlak voor het optreden van Blur. De toeschouwers konden hun ogen niet geloven. Het was een mooie bonus voor het aanwezige publiek.


5

Het pluspunt van Primavera Sound

Iedereen is het er over eens. Het grote pluspunt van het festival is de stad waar het wordt gehouden, Barcelona. Deze wereldse, culturele en toeristische badplaats is de ideale plek om een paar dagen met vrienden naartoe te gaan. De kers op de taart is de Middellandse Zee als achtergrond bij al je concerten.


6

Te zien en te doen op het festival

Ga naar minstens één concert in het auditorium van Primavera Sound. Daar kun je heerlijk comfortabel op een stoel zitten en genieten van de akoestiek van dit bijzondere podium. Het festival in Barcelona heeft ook als voordeel dat het feest na de concerten nog doorgaat in de vele bars, clubs en theaters van de stad.


7

Niet te missen in de omgeving

Het prachtige Barcelona was het speelveld en de grote inspiratie van het genie Gaudí. Het is de favoriete bestemming van veel toeristen. Onder de plekken die je niet mag missen tijdens je bezoek vallen de Sagrada Família, de Fundació Joan Miró, het Castell dels Tres Dragons en het voetgangersgebied la Rambla met zijn levendige bars.