Top activiteiten in Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Spaanse Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan. Het eiland heeft een subtropisch klimaat en het is er eigenlijk het hele jaar door aangenaam en zonnig. De badplaatsen Maspalomos en Playa del Inglés aan de zuidkust zijn populaire bestemmingen voor een zonvakantie.  


Gran Canaria: meer dan zon en strand alleen

Maar er is meer dan alleen zon en strand! Trek de natuur in en wandel naar de hoge rots Roque Nublo voor een prachtig uitzicht over het eiland. Of ga aan het eind van de dag naar de beroemde duinen bij Maspalomas en maak een mooie foto van de zonsondergang. Gran Canaria is ook een prima plek voor watersporten als windsurfen, zeilen en duiken. 

Het plaatsje Teror in het noorden van het eiland wordt gezien als het mooiste dorp en is zeker een bezoekje waard als je historische gebouwen wilt bekijken. Wandel in hoofdstad Las Palmas door de oude wijk – La Vegueta – en bekijk de kathedraal en Casa de Colón, waarin een museum is gevestigd gewijd aan Christoffel Columbus. 

Het zonzekere Gran Canaria is een geliefde bestemming voor gezinnen met kinderen. Op de mooie stranden in het zuiden van het eiland kunnen kinderen zich prima vermaken. Er zijn ook leuke uitstapjes te doen, zoals een tochtje met een glasbodemboot of een dagje naar westernpark Sioux City of waterpark Aqualand.