Top activiteiten in La Palma

De Palmeros (bewoners van La Palma) noemen hun eiland La Isla Bonita: het mooie eiland. Op dit Canarische Eiland kun je naar hartenlust wandelen door de bijzondere natuur, en even helemaal bijkomen aan de kraakheldere zee.


Ontspannen op La Isla Bonita

Grofweg kun je het landschap van La Palma in drieën delen: groene dennen- en laurierbossen, zwartgeblakerde lavavelden met hier en daar een vulkaan, en kusten met helderblauwe baaitjes. Over het eiland lopen honderden wandelroutes die goed zijn aangegeven.

Omdat de temperatuur ook in de winter vrijwel nooit onder de 20 graden komt, wordt La Palma ook wel ‘eiland van de eeuwige lente’ genoemd. Dat het zand van het strand zwart is in plaats van wit, maakt helemaal niets uit wanneer je geniet van de rust en het warme, heldere water van de zee.

La Palma is een heerlijk eiland om per auto te ontdekken. Verken de vulkaanparken, slenter door pittoreske dorpjes en probeer eens een lokaal gerecht bij een van de vele, knusse restaurantjes. Op La Palma is het genieten geblazen en moet het wel heel gek lopen, wil je niet helemaal tot rust komen.